Last news in Fakti

10 Февруари, 2024 12:02 2 147 4

VW потвърди, че всички планове за американски пикап са мъртви

  • vw-
  • volkswagen-
  • пикап

Това бе обявено от шефа на компанията за Северна Америка

VW потвърди, че всички планове за американски пикап са мъртви - 1

Volkswagen официално се отказа от плановете си да представи пикап на северноамериканския пазар. Съобщението беше направено от Пабло ди Си, главен изпълнителен директор на Volkswagen Group of America, на автомобилното изложение в Чикаго, но не бяха посочени конкретни причини за решението.

Макар че пикап на Volkswagen би могъл да бъде интересна опция, особено като се има предвид успехът на модели като Hyundai Santa Cruz и Ford Maverick, VW е решил да не се занимава с тази насока. Въпреки че последният им европейски пикап, Amarok, е базиран на Ford Ranger, VW реши да не го хомологира за американския и канадския пазар.

Една от възможните причини за това решение може да бъде появата на марката Scout в рамките на VW Group, ръководена от Скот Кеог, който преди това е участвал в концепцията за пикап Tanoak. Не е ясно дали предстоящите електрически варианти на SUV и пикап на Scout са повлияли на решението на VW, но изглежда, че компанията съсредоточава усилията си другаде.

Въпреки че концепцията Tanoak представи възможността за пикап на VW за Северна Америка, изглежда, че тя няма да се осъществи, оставяйки ентусиастите разочаровани от пропуснатата възможност.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЗО

    24 1 Отговор
    Американския пазар няма да загуби нищо от липсата на фв пикап.
  • 2 Смех

    16 1 Отговор
    Фоьлкс с ваген и пикап
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.