Last news in Fakti

15 Февруари, 2024 15:20 1 743 3

Бившият главен дизайнер на Land Rover отива в Audi

  • audi-
  • дизайнер-
  • главен дизайнер-
  • jaguar-
  • land rover

Масимо Фрасела ще се грижи за колите на германците

Бившият главен дизайнер на Land Rover отива в Audi - 1

Audi назначи Масимо Фрасела, бивш ръководител на отдела за дизайн в Jaguar Land Rover, за ръководител на дизайнерския си екип, считано от 1 юни, се казва в изявление на компанията. По време на работата си в Jaguar Land Rover Фрасела изиграва ключова роля в оформянето на естетиката на емблематични модели като Range Rover Velar и серията Land Rover Discovery. Напускането му от Jaguar Land Rover по-рано тази година отбеляза края на една успешна глава, но също така проправи пътя за преминаването му към Audi, където ще поеме ролята на главен творчески директор.

Главният изпълнителен директор на Audi, Гернот Дьолнер, изрази увереност в способността на Фрасела да поддържа идентичността на марката чрез един неповторим и емоционално резониращ дизайнерски език. Дизайнерският подход на Фрасела набляга на простотата като същност на творческата му философия.

Отхвърляйки излишните орнаменти и преходните тенденции, той се застъпва за един непреходен и изтънчен дизайнерски език, който надхвърля мимолетните модни тенденции. Неговият ангажимент да насърчава творчеството като движеща сила на дизайнерския дух на Audi отразява дълбокото му разбиране за емоционалната сила на дизайна да вдъхновява и свързва потребителите.

В новата си роля Фрасела има за цел да насърчи културата на креативност и иновативност в Audi, използвайки своя богат опит и артистична чувствителност, за да тласне марката напред. Назначението му бележи важен етап за Audi, които продължават да се развиват и да дават нови дефиниции в постоянно променящия се автомобилен пейзаж.

Междувременно Марк Лихте, предшественикът на Фрасела, оставя след себе си наследство със значителен принос към дизайнерското наследство на Audi, като изигра ключова роля в разработването на първите електрически автомобили на марката. Тъй като Лихте преминава към нова роля в рамките на Volkswagen Group, Audi очаква от Фрасела да продължи творчеството, поставяйки началото на нова ера на върхови постижения и иновации в дизайна.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хммм

    3 5 Отговор
    Ауди, Ланд Ровър - СУПЕР КОЛИ!
  • 2 Ларини

    4 0 Отговор
    Сега може и да станат по красиви но по надеждни никога.
  • 3 Обективния

    2 0 Отговор
    Нещо което работи. (в случая отлично) не се пипа!