Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 18:25 2 104 27

Ръждясва ли Cybertruck наистина?

  • tesla-
  • cybertruck-
  • пикап

Инженер от Tesla отговори на въпроса

Ръждясва ли Cybertruck наистина? - 1

След официалното стартиране на продажбите през ноември 2023 г. Cybertruck на Tesla вече е на път към американските клиенти, но някои купувачи изразиха загриженост за появата на ръжда по каросерията от неръждаема стомана на техните чисто нови автомобили.

Няколко публикации в социалните медии изобразяват току-що доставени Cybertrucks с видими признаци на ръжда, което предизвиква дискусии сред собствениците и ентусиастите. Въпреки това инженерът на Tesla Cybertruck Уес Морил отговори на тези опасения, заявявайки в X, че неръждаемата стомана на Cybertruck е податлива на реакция със свободно желязо, което води до появата на повърхностна ръжда. Морил подчертава, че тази ръжда е само повърхностно замърсяване и може лесно да бъде почистена. Освен това той твърди, че неръждаемата стомана на Tesla показва по-висока устойчивост на ръжда в сравнение дори с неръждаемата стомана 316L за морски цели. Главният изпълнителен директор на Tesla, Елон Мъск, изглежда подкрепи обяснението на Морил, като отговори "Да" на първоначалната публикация в X.

Пътуването на Cybertruck до пазара беше белязано от продължителен период на бременност след първоначалното му разкриване през 2019 г. Наличен в различни конфигурации, моделът със задвижване на всички колела започва от 79 990 долара, а цената на върховата версия Cyberbeast е от 99 990 долара. Базовият вариант със задвижване на задните колела е планиран да се появи през 2025 г. с начална цена от 60 990 долара. Тези модели предлагат различни възможности за пробег, като версията със задвижване на задните колела осигурява пробег от 402 километра, вариантът със задвижване на всички колела достига до 563 километра, а Cyberbeast предлага пробег от 515 километра.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 омъскаряване

    25 3 Отговор
    Онърите им вече галено ги наричат "Ръсти" 😂
  • 2 Е46ца

    27 6 Отговор
    Те вчера го пуснаха кога успя да ръждяса.Лъжите на илончо за свръх здравия метал от който е направен излезоха наяве - че е от претопени консерви.
  • 3 омъскаряване

    22 4 Отговор
    "свети" Илон-Шегобиец, ще пусне срещу допълнително заплащане ъпдейт "ваксина против тетанус", така че не се безпокойте сектанти😅
  • 4 Роко Сифреди

    19 4 Отговор
    А пък Илончо сътворил дизайна на Cybertruck на 4 годинки в детската градина.
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    22 5 Отговор
    😀😀😀Опел вече има конкурент 😀😀😀
  • 6 Железария

    9 4 Отговор
    Откъде идва това "свободно желязо"?

    Коментиран от #7

  • 7 Идва

    7 5 Отговор

    До коментар #6 от "Железария":

    От фини прахови частици, съдържащи ферит. Един от начините за получаването, разпространението и натрупването по всичко, което се движи по, или е около пътищата, е от триенето на накладките по дисковете на спирачките. Има специални препарати, които са за премахване на точно този тип замърсяване от покритието на автомобила ( примерно).

    Коментиран от #13

  • 8 Ученика

    8 4 Отговор
    Да си купиш подобна електрическа каруца гали само егото...абсолютно непригодна кола!

    Коментиран от #12

  • 9 неръждаемата стомана 316L за морски цели

    8 2 Отговор
    Му-ху-ху. Точно стоманите от група 300 си “ръждясват” доста благополучно в морска среда. Освен ако нямат покритие - боя или лак.
  • 10 Гост

    13 4 Отговор
    Дори ръждясал Опел изглежда по-добре от та3и 0тврат.

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 МЪСК 💪🏻

    7 7 Отговор

    До коментар #8 от "Ученика":

    Тактически, многоцелеви, брониран, непотопяем, бронетранспортьор - КИБЕРКАМИОН за специални части, не за мрънкащи принцеси.

  • 13 Свобода

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "Идва":

    Брей, хвърчи си накакво желязо във въздуха и се лепи и личи само на тази неръждавейка. Дооообрееее....

    Коментиран от #15

  • 14 Има "малка" разлика

    5 5 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Opel-а като ръждяса, след 10 години от него са останали само огризки.

    Когато cybertruck ръждяса и го почистиш и полираш след 200 години, дебелината на ламарината ще е останала същата и ще е лъскав като нов.

    Малка но съществена разлика, не мислиш ли.

    Коментиран от #20

  • 15 Така е

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Свобода":

    Лепи се само на матови повърхности. Знаеш ли как се поддържа матова боя на автомобил? Надали!

    Коментиран от #16

  • 16 Ама, ама

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Така е":

    Обаче, понеже, защото, нали идеята беше да е от неръждавейка, за да е вечен и неразрушим? Сега се оказва, че "повърхностно" реагирал с желязо от въздуха. Повърхностно, повъхностно ама като паднат две прашинки желязо върху едно и също място и вземат да реагират и "подповърхностно". А тази прашинки явно са с голяма концентрация във въздуха, щом успяват да нацапат великата неръждавейка, така че вероятността да попадат на едно и също място изглежда голяма.

    ИЗобщо, както казват в Якутия и Магадан, уот дъ фък, и за кво ги ручаме жабетата с тая неръждавейка?

    Коментиран от #17

  • 17 Ти сега ли разбра

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ама, ама":

    За проблемите с поддържането на неръждавейката се говори още от 2019 година.

    Няма как след всяко мокрене да не е остава на капки. Ако не вярваш, намокри една тенджера лъжица или каквото там имаш неръждаемо у вас и го остави да изсъхне и се загледай какви следи са останали от капките. Имаш ли ръждясала лъжица или тенджера у вас? Някоя да е станала на дупки от ръжда?

    Когато cybertruck ръждяса и го почистиш и полираш след 200 години, дебелината на ламарината ще е останала същата и ще е лъскав като нов.

    Малка но съществена разлика, не мислиш ли

    Коментиран от #19, #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Истинска неръждавейка

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Ти сега ли разбра":

    Ми, нямам ръждяласа тенджера у нас нито дори с петна от реакция със "свободното желязо" от летящия във въздуха феролит. Това предполагам означава, че неръждавейката на моите тенджери е по-хубава от тази на Тесла.

    Коментиран от #22

  • 20 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Има "малка" разлика":

    След 200 години ще си спомня ли някой за тия щайги?
  • 21 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ти сега ли разбра":

    Само след пет години ще е за претопяване, защото никой няма да си харчи парите за смяна на батерията му.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Е колко да е истинска":

    Стига вади вода от сто герана да се правиш на интересен!
  • 24 Не само

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Е колко да е истинска":

    Понеже явно държиш да се правиш на интересен, да те открехна, че не само тенджерите ми са от неръждавейка. Имаме и 2 купички на кучето на двора. Въргалят се върху бетона в дъжд, слънце, сняг и не се мият с нищо повече от вода. Едната дори е малко смачкана от настъпване с гумата на колата, т.е. предлагам има микро пукнатини по повърхността й.

    Познай от какъв материал са, колко струват и колко ръждиви петна има по тях? Ще ти подскажа - бай китаец не ми е дал 200 години гаранция за тях. Дори две седмици не ми е дал.

    Коментиран от #25

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Алпака

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "китайска купичка":

    Браво за реферата. В крайна сметка, той не променя факта, че очевидно китайската алпака се представя по-добре в реалния живот от супер, мега, гига космическо-уникалната ламарина на Тесла.

    Пак се връщам откъдето тръгнах - за чий се пънкяте с тази неръждаема ламарина? За да се хвалите, че е уникална във Вселената?

    "Тя е неръждаема, но не точно. Ама иначе е уникална неръждаема стомана, друга такава няма. Заклевам се колко е уникална!"
  • 27 Оксидиряне след това деградиряне

    0 0 Отговор
    Стига копирай от Опел рошльо 😃😃😃