Last news in Fakti

24 Февруари, 2024 10:30 2 592 8

Ineos представи електрически всъдеход

  • ineos-
  • grenadier-
  • fusilier

Fusilier е по-малък от Grenadier и се предлага със също толкова интересни опции

Ineos представи електрически всъдеход - 1

Ineos представи първия си електрически автомобил, наречен Fusilier, но не се е отказала напълно от традиционните двигатели с вътрешно горене. Новият автомобил с повишена проходимост, който следва стъпките на моделите Grenadier и Quartermaster, ще предлага възможност за използване на двигател за удължаване на пробега, за да се осигури допълнителна проходимост, когато е необходимо.

По-малък по размери в сравнение с първоначалния модел на Ineos - Grenadier, Fusilier ще разчита единствено на електрически двигатели за задвижване. Той обаче може да бъде оборудван и с "компактен" бензинов двигател, който да зарежда батериите в ситуации, в които зареждането чрез щепсел е невъзможно. Въпреки че тази конфигурация не е безпрецедентна, тя е доказала своята ефективност, както демонстрира Audi RS Q e-tron, който наскоро триумфира в рали Дакар.

Сър Джим Ратклиф, председател на Ineos, подчерта значението на включването на разнообразни технологии за задвижване, за да се постигне напредък в декарбонизацията, като същевременно се отговори на предпочитанията на потребителите. Той изтъкна основанията за предлагането на алтернативен задвижващ агрегат за Fusilier, който значително намалява емисиите, като същевременно осигурява достатъчен пробег и възможности за зареждане с гориво.

Fusilier е изграден върху персонализирана платформа, върху която е интегрирана стоманена каросерия с алуминиеви врати. Въпреки че все още не са разкрити конкретни данни за производителността, в съобщението от миналото лято се посочва, че електрическата платформа може да осигури пробег до 400 км.

Подобно на Grenadier, Fusilier е разработен в сътрудничество с Magna, базирана в Австрия, известна с опита си в областта на високопроходимите автомобили и отговорна за производството на Mercedes G-Klasse. Ineos планира да подложи Fusilier на строги тестове, включително изпитания на предизвикателния планински терен Schöckl. След успешното провеждане на тестовете производството ще започне в завода на Magna в Грац. По-рано производителят на автомобили обяви плановете си да пусне на пазара своя електрически офроудър през 2026 г., подчертавайки ангажимента си за дългосрочен успех в автомобилната индустрия, както подчерта Лин Калдер, главен изпълнителен директор на Ineos.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е не може ли.просто

    6 1 Отговор
    да си бутна в единия багажник на Теслата(която има два), един малък генератор(с размера на куфар), който струва 1000 лева и е с капацитет 4 киловата, ако смятам да потеглям с нея през пустинята или тайгата???? ПРИМЕРНО????

    Коментиран от #2

  • 2 Дуньо простия

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Е не може ли.просто":

    А за тоя генератор, горивото де ще го бутнеш.

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Винкело

    11 1 Отговор
    Това е ГАЗка бе, кво ни баламосват тука...
  • 4 Той си има резервоар.

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Дуньо простия":

    Между другото си го държа в мазата, за всеки случай, когато няма ток у нас, да ми бачкат климатиците и хладилника да не се размрази.
    Съветвам те да си купиш и ти.
  • 5 Оффчар

    4 0 Отговор
    Сър Джим Ратклиф, определено знае какво е Офроуд. Поклон , че спаси и подобри класическия Дифендър. Дано да остави повече клиренс на това добиче. Нищо, че ще е безумно скъпо.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.