Last news in Fakti

4 Юли, 2024 09:30 704 1

Ineos забавя първия си електрически всъдеход

  • infos-
  • grenadier-
  • fusilier

Причината е пониженото търсене на коли на ток

Ineos забавя първия си електрически всъдеход - 1

Ineos Automotive натисна бутона "пауза" за своя електрически SUV Fusilier, представен само преди няколко месеца. Това е интересна новина, като се има предвид първоначалното обещание на компанията да финализира опциите за задвижване и да представи подробности до есента.

Позовавайки се "неохотното възприемане на електрическите превозни средства от потребителите и несигурността в индустрията по отношение на тарифите, сроковете и данъчното облагане", Ineos запази мълчание относно официалната дата на появата на Fusilier. Bloomberg предполага, че първоначално се е предвиждало пускане на пазара през 2027 г., но сега това изглежда малко вероятно.

Разработеният съвместно с Magna Steyr Fusilier бе предвиден като трети модел на Ineos, като може да се похвали с електрическо задвижване и хибридно задвижване с удължен пробег. Последният вариант беше особено интересен за Ineos, като се твърдеше, че той ще отговори на "най-широкия спектър от нужди на световните потребители, като същевременно ще допринесе за декарбонизация".

По време на тържественото представяне през февруари председателят на Ineos сър Джим Ратклиф изрази своето мнение: "Електромобилите са чудесни за специфични ситуации, но индустрията и правителствата се нуждаят от реална проверка на ролята на другите технологии за ускоряване на екологичната промяна. Ето защо ние предлагаме допълнително задвижване за Fusilier - такова, което намалява значително емисиите, като същевременно предлага пробега и удобството при зареждане, от които хората се нуждаят."

Въпреки че подробностите за Fusilier остават оскъдни, Ineos по-рано го позиционира като по-модерен и малко по-малък вариант от Grenadier.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цецо

    0 1 Отговор
    не знаех че IQOS правят коли, дано избарат ауспуха да прилича на другите им продукти