Last news in Fakti

28 Март, 2024 13:02 1 246 5

Porsche ще запази бензиновия V8 и след 2030-та

  • porsche-
  • v8-
  • taycan-
  • panamera

Компанията все пак ще се съобрази с някои разпоредби

Porsche ще запази бензиновия V8 и след 2030-та - 1

Porsche все още не са готови да се сбогуват със своя V8 двигател, въпреки тенденцията за намаляване на размерите и по-строгите правила за емисиите. Инженерите в Цуфенхаузен вече работят по модификации, за да гарантират, че V8 отговаря на стандарта Euro 7, който беше отложен за 2030 г. от първоначалната му дата за въвеждане през 2025 г. Томас Фраймут, шеф на моделната линия на Porsche Panamera, разкри в интервю за списание Car Sales, че се разработват нови компоненти, за да се гарантира спазването на нормите Евро 7. Въпреки че на Porsche може да не се наложи да прибягва до хибридна конфигурация, за да запази присъствието на V8 поради по-малко строгия стандарт Евро 7, други разпоредби, като например максималните нива на шума от отработените газове, представляват предизвикателство за запазване на емоционалната привлекателност на Panamera V8.

Въпреки дълголетието на V8 до 2030 г., производството на автомобили на Porsche, оборудвани с 4,0-литровия двигател с две турбини, се очаква да намалее до края на десетилетието. В своя Годишен доклад и доклад за устойчиво развитие за 2023 г. Porsche потвърди прогнозата си, че електрическите превозни средства ще съставляват над 80% от годишните доставки до 2030 г., в зависимост от търсенето на клиентите и развитието на електромобилността в световен мащаб. пътуването на Porsche към електрификацията започна с Taycan през 2019 г. и продължи с второто поколение Macan, което ще бъде само електрическо, в началото на 2024 г. Електрическите автомобили 718 Boxster/Cayman са планирани за пускане на пазара през 2025 г., като вероятно ще дебютират с варианта кабриолет, последван скоро от купето. Потвърдено е, че наследникът на сегашния Cayenne ще бъде електромобил, а триредовият голям SUV ще се откаже изцяло от бензиновите двигатели. макар че емблематичният 911 няма да стане изцяло електрически през това десетилетие, хибриден вариант ще дебютира с обновяването на 992.2 в началото на лятото. Porsche се стреми да поддържа двигателя с вътрешно горене с почти неутрално по отношение на въглеродните емисии синтетично гориво, което в момента се произвежда в Чили.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Край

    1 8 Отговор
    Бе те ще си запазят бензинките ама къде ще има право да се карат. Сигурно само на писта някъде.
  • 2 Типичният българин

    5 3 Отговор
    Това пък е баш най-скапания им двигател! Силата им е във V6. Осмаци могат да правят американците и Мерцедес.
  • 3 Фон Урсулата

    2 3 Отговор
    Aaaa не така момчета, не така...ше ви дърпам ушите професионално! Ше има глоби и санкции...и защо сте и сложили 4 гуми...нали се разбрахме най-много с две...!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Последния Софиянец

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Фон Урсулата":

    Ще дърпаш дядовия, след 2030 никой няма да те помни.
  • 5 ПоКУРко

    2 1 Отговор
    Този двигател не е на Порше, а на Ауди - A8, S8, RS8, RSQ7 и Q8! Техния култов двигател от 911 е шест цилиндров!