Last news in Fakti

12 Април, 2024 11:02 1 132 3

Aston Martin също забавя електромобилите – ДВГ ще живее и през следващото десетилетие

  • aston martin-
  • двг-
  • двигатели с вътрешно горене-
  • електромобили

Все пак електрификация ще има

Aston Martin също забавя електромобилите – ДВГ ще живее и през следващото десетилетие - 1

Aston Martin взе стратегическо решение да отложи пускането на първия си изцяло електрически автомобил от 2025 г. за 2027 г.Лорънс Строл, изпълнителен директор на компанията, разкри, че Aston Martin планира да продължи да продава автомобили с двигатели с вътрешно горене и през 2030 г., воден от търсенето на клиентите на традиционните "звуци и миризми", свързани с двигателите с вътрешно горене.

Строл подчерта, че клиентът на Aston Martin цени преживяването, предоставяно от автомобилите с двигатели с вътрешно горене, което показва устойчиво пазарно търсене за тях. Това предпочитание към традиционните двигатели се посочва като ключов фактор за забавянето на прехода към електрически превозни средства. Строл признава, че макар около електромобилите да се вдига шум, реалното потребителско търсене в ценовия диапазон на Aston Martin в момента не оправдава незабавната промяна.

Въпреки това Aston Martin не оставя електрификацията напълно настрана. Компанията инвестира в хибридни технологии за своите V8 и V12 двигатели. Този подход има за цел да постигне баланс между спазването на строгите стандарти за емисиите и подобряването на производителността, като същевременно се запази същността на традиционните двигатели с вътрешно горене.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 1 Отговор
    Близкото бъдещето не е толкова близко❗
  • 2 Мисля

    7 1 Отговор
    Ако искаш през лятото да караш на отворен прозорец,защото ако си пуснеш климатика ще спреш,зимата да караш със шуба,защото ако пуснеш топло пак ще спреш,до морето да зареждаш поне 2 пъти (и то ако пътуваш сам без багаж с 80 км/ч и да няма баири)по 2 часа -дай 150 х лева за електромобил и бъди еко,фешън и хепи.

    Коментиран от #3

  • 3 Има зрънце

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Мисля":

    истина, но преувеличаваш и то много.