Last news in Fakti

3 Февруари, 2014 11:02 13 069 2

Mercedes-Benz готви изненадата X-Klasse

  • mercedes-benz-
  • x-klasse

 

Автомобилните производители започнаха да правят кросоувъри от почти всеки модел с четири колела. Mercedes-Benz не прави изключение в тази насока. След създаването на GLA, който е построен върху платформата на A-Klasse, от Щутгарт вече разглеждат възможността и за още по-малък кросоувър.
 
В момента най-силното оръжие на Mercedes при компактните SUV-та е модела GLK, който мери сили с Audi Q5 и BMW X3, но това съвсем не е достатъчно, за да бъдат покрити всички пазарни ниши. Именно поради тази причина от компанията сериозно се замислят за разработката на новата X-Klasse.
 
Този най-малък кросоувър с емблема Mercedes-Benz на практика ще представлява преработено Renault Captur. Изхождайки от този факт, специалистите са на мнение, че малката X-Klasse няма да разполага с 4х4 задвижване, но това може и да се промени в зависимост от пазарните изисквания.
 
Томас Вебер, шеф на департамента за нови разработки и изследвания към Mercedes-Benz заяви, че той и хората му са обезпокоени от това, което се случва в сегмента под GLA. Вебер обаче каза, че обстановката там се следи стриктно и предвид разрастването на този подклас, най-вероятно и Mercedes ще извади свой представител.
 
Анализаторите смятат, че дори от Mercedes-Benz вече да са започнали с разработката на новата X-Klasse, то възможната и поява на пазарите ще се случи най-рано през 2016 година. През 2015-а се очаква дебюта на спортна версия на ML, която ще бъде обозначена с индекс MLC.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    1 2 Отговор
  • 2 PROFESIONALISTA

    0 1 Отговор
    Това всеки да прави всичко- може и да е добра пазарна стратегия, но в световен мащаб е едно тотално разхищение на природни, човешки и глобални ресурси, не смятате ли? И как това кореспондира с всеобщата политика, насочена УЖ към опазване на околната среда и ресурси? Някой наема ли се да обясни? Защото според мен обяснението е само в лицемерието на големите, които искат да излъжат обществеността, че под формата на мерки в името на природата и околната среда, си прокарват нагло и арогантно собствените интереси за бъдещото проспериране на бизнеса си.Еврейска работа....