Last news in Fakti

22 Май, 2024 16:36 2 199 3

Обновеният Mercedes EQS вече се продава у нас. Ето колко струва

  • mercedes-
  • eqs-
  • българия-
  • цена

Базовият модел започва от 220 920 лева

Обновеният Mercedes EQS вече се продава у нас. Ето колко струва - 1

Преди месец Mercedes показа обновения EQS, а отскоро модела вече се появи и в конфигуратора на марката у нас. Актуализациите са съсредоточени главно върху предната част, където обновеният модел се отличава с преработена декоративна радиаторна решетка с хоризонтални хромирани ламели, напомнящи на автомобилите с вътрешно горене от най-високия клас на компанията.

Емблематичната емблема на марката също е обновена, като е почерпено вдъхновение от традиционното украшение на капака на S-Klasse. Освен това EQS вече ще се предлага стандартно с предната броня AMG Line. Тъй като обаче това е само фейслифт, характерната яйцевидна форма на EQS остава непроменена.

Въпреки че интериорът остава до голяма степен недокоснат, Mercedes е въвел някои подобрения, като хромирани акценти за вентилационните отвори на B-колоните. Освен това задните седалки вече могат да се похвалят с контрастни шевове и кантове от кожа Nappa. Комфортът на задните седалки също е подобрен с добавянето на 5 милиметра пяна в облегалките.

Промени има и по „хардуерната“ част, където батерията вече е с полезен капацитет от 118,0 киловатчаса, като заменя предишната с капацитет 108,4 киловатчаса. По този начин базовият модел вече изминава 807 километра с едно зареждане и 785 километра при версиите с два електромотора.

Базовият модел EQS 450+ започва от 220 920 лева като предлага един електромотор разположен на задна ос. Той генерира 360 конски сили и 568 нютон метра въртящ момент.

Срещу 243 720 лева може да получите версията EQS 500 4Matic, която разполага с 449 конски сили и два електромотора. Въртящият момент тук е 828 нютон метра в пиковите стойности. Най-скъпа за момента е версията EQS 580 4Matic, която генерира същият въртящ момент, но с максимална мощност от 544 конски сили.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сложен до зое

    5 2 Отговор
    за 74 бонки си струва парите
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българин

    8 1 Отговор
    Я направо да си поръчам 4 бройки! Че имам 1 милион нацяло, пък нямат да ми върнат ресто...