Last news in Fakti

25 Май, 2024 10:30 2 016 5

BMW Skytop Concept дебютира с вдъхновение от миналото

  • bmw-
  • skytop-
  • концепт-
  • 8 series-
  • z8

Моделът напомня на Z8 и 503

BMW Skytop Concept дебютира с вдъхновение от миналото - 1

BMW представи концепта Skytop - двуместно купе без покрив, вдъхновено от историческите моделина марката.

"BMW Concept Skytop е изключително уникален и екзотичен дизайн, следващ традицията на Concorso d'Eleganza Villa d'Este", казва Адриан ван Хойдонк, ръководител на BMW Group Design. "Той съчетава динамика на шофиране и елегантност на най-високо ниво, подобно на своите исторически предшественици като BMW Z8 и BMW 503."

BMW Skytop Concept дебютира с вдъхновение от миналото

Връзката с роудстъра Z8 е очевидна, като тънките задни светлини и предната част с нос на акула на Skytop отразяват елементи от дизайна на роудстъра от началото на 2000 г. Скулптурираният преден капак, малките фарове и характерната задна част пък напомнят на BMW 503 от 50-те години на миналия век.

BMW Skytop Concept дебютира с вдъхновение от миналото

Във вътрешността на Skytop откривмае интериора на 8 Series, като включва познатия цифров клъстер с измервателни уреди, екран за инфоразвлекателни системи, централна колона и селектор за скоростите. Разлики можем да открием луксозните кожени седалки и волана, както и предпазния ролбар зад пътниците. Идентично с 8 Series е задвижването, като тук откриваме 4.0-литровия V8 с две турбини и 625 конски сили.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пилот на Ферари

    10 2 Отговор
    Ялови напъни като не могат да измислят нищо по актуално .
  • 2 Задницата на

    3 0 Отговор
    колата, си е чист Aston Martin DB 9!!!
  • 3 Концептния

    4 0 Отговор
    Интернет картинки
  • 4 оня с коня

    2 4 Отговор
    Горд съм че карам произведена от БМВ кола и се надявам НИКОГА тази Марка да не стане "Кола на годината",т.е. да започне да бълва малолитражни "Сапунерки" като ФВ,Рено,пежо и т.н. -масово купувани от Простолюдието поради Евтинията си.
  • 5 Мечока

    1 0 Отговор
    Нищо особено.Откакто направиха огромните решетки тези коли станаха грозни и досадни