Last news in Fakti

6 Юни, 2024 14:39 1 039 2

Шефът на Ford в Европа отива във VW

  • ford-
  • volkswagen-
  • vw-
  • мартин сандер

Мартин Сандер се връща отново при германците

Шефът на Ford в Европа отива във VW - 1

Мартин Сандер, най-високопоставеният ръководител на Ford в Европа, напуска Синия овал и преминава в немския конкурент Volkswagen. Сандер ще поеме продажбите, маркетинга и следпродажбеното обслужване на марката Volkswagen.

Сандер, 25-годишен ветеран в автомобилната индустрия, прекарва почти цялата си кариера в Audi, преди да се присъедини към Ford през 2022 г. Той се изкачва в Audi, заемайки различни ръководни позиции в продажбите в Европа и Северна и Южна Америка. Той дори е бил главен изпълнителен директор на Audi Канада и управляващ директор на Audi Великобритания.

Краткият престой на Сандер във Ford Европа бе белязан от значителни промени. Той оглави рационализирането на гамата от леки автомобили на компанията, като се фокусира върху рентабилността и проправя пътя за електрификация. По-специално, той наблюдаваше превръщането на завода на Ford в Кьолн в специализирана фабрика за производство на електрически автомобили, като първият продукт бе изцяло електрическият Explorer.

Шефер, главен изпълнителен директор на марката Volkswagen, е оптимистично настроен за приноса на Сандер, заявявайки, че той ще „даде нов импулс“ на търговската организация на марката. Богатият опит на Сандер в областта на продажбите и разбирането на европейския пазар ще бъдат от решаващо значение, докато Volkswagen се ориентира във все по-конкурентната среда на електрическите превозни средства.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Турбодизел

    0 0 Отговор
    ....човека е казал "аз съм го ел синия овал"