Last news in Fakti

7 Юни, 2024 14:24 1 163 4

Потвърдено: Fiat 500 ще се предлага и с ДВГ

  • fiat-
  • 500-
  • ibrida

Хибридната версия ще се произвежда в Италия

Потвърдено: Fiat 500 ще се предлага и с ДВГ - 1

Fiat прави изненадващ обрат със своя емблематичен модел 500. Докато напълно електрическият 500e остава на разположение, италианският автомобилен производител ще представи хибридна версия - 500 Ibrida - за да се справи със слабите продажби на електромобили.

Пуснат на пазара „между края на 2025 г. и началото на 2026 г.“, 500 Ibrida по същество е конверсия на съществуващия 500e, задвижван от двигател с вътрешно горене. Този ход има за цел да увеличи общите продажби на 500, които бяха повлияни от по-ниското от очакваното търсене на електрическата версия.

Хибридното попълнение идва в момент, когато Fiat спира производството на 500 с бензинов двигател след това лято. Този дългогодишен модел, базиран на Panda и представен през 2007 г., е любим на купувачите, но не отговаря на новите разпоредби на ЕС за киберсигурност, които влизат в сила през тази година.

Главният изпълнителен директор на Fiat Оливие Франсоа признава, че по-голямата част от настоящото им производство се изнася. 500 Ibrida обаче изглежда е стратегическа промяна към италианския пазар. Франсоа изтъква италианското име, разработката и мястото на производство на автомобила (Торино и завода в Мирафиори) като ангажимент както към 500, така и към италианското производство.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахаа...

    15 0 Отговор
    Още малко и ше ви уврът мозъците...
  • 2 Читател

    14 0 Отговор
    Какви са тези нови изисквания на ЕС, за киберсигурност и по какъв начин влияят на ДВГ?
  • 3 ретро

    8 0 Отговор
    С тия калпави батерии - вятър работа
    Само намирате работа на пожарникарите и репатраците
  • 4 Гост

    10 0 Отговор
    И Фиат дадоха на задна и се върнаха към ДВГ