Last news in Fakti

2 Юли, 2024 17:19 2 294 9

Глобиха жена защото шофира електрически куфар

  • електрически куфар-
  • скутер-
  • япония

Случката се развива в Япония

Глобиха жена защото шофира електрически куфар - 1

Японка научи по трудния начин, че нейният куфар с електрически двигател се квалифицира като превозно средство според японския закон. Жената е била хваната да шофира своя куфар Airwheel SE3, който изглежда като микс между куфар и скутер и може да се похвали с максимална скорост от 13 км/ч. Според японската полиция това деяние представлява управление на нелицензирано превозно средство, подобно на 50-кубиков мотопед или мотоциклет.

Инцидентът е станал през март, но на жената е повдигнато обвинение едва в края на юни. На следващия ден властите организират пресконференция, за да покажат любопитния "скутер-куфар" и да обявят обвиненията.

Жената, разбираемо объркана, заяви, че "не го е разпознала като превозно средство и не е мислила, че се изисква шофьорска книжка". Важно е да се отбележи, че в Япония не се изискват лицензи за обикновени електрически велосипеди, които могат да развиват скорост до 20 км/ч.

Отговорът според японския Закон за движение по пътищата гласи, че "Всичко, което не отговаря на условията, дори и да прилича на електрически скутер, се счита за обикновен мотопед или автомобил и изисква шофьорска книжка." Законът отива още по-далеч, като пояснява, че "превозните средства, които не отговарят на тези стандарти се подчиняват на правилата за движение в съответствие с тяхната класификация".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шегичка

    5 2 Отговор
    Къде може да го паркира на гарата ли?
  • 2 иВан Хелсинг

    10 3 Отговор
    Едно време яздеха метли!
  • 3 Бачо е бачо

    6 1 Отговор
    Следващият път да яхне един огромен...електрически с два топурлака за търкаляне...
  • 4 Бай Иван - Циганина

    4 1 Отговор
    Сепуко от яд...
  • 5 Ехххх

    16 1 Отговор
    Защо и ние нямаме един такъв закон ,че да се приключи с тия тротинетки карани от деца и пияници по пътното платно.
  • 6 Тушира Микура

    12 0 Отговор
    Тези куфари са много яки, освен че можеш да се возиш отгоре, имат връзка със смарт гривна и ходят след собсвеника като куче.
  • 7 Ъпсурт

    5 1 Отговор
    Тва е неква скрита реклама на Нескафе...
  • 8 Сашо

    3 2 Отговор
    Ще зема да измисля ЕЛЕКТРИЧЕСКА МЕТЛА, която освен, че ще мете, ще може да се ползва като транспортно средство
  • 9 Желю ваевода

    0 0 Отговор
    Па язе сакам некой да напрай електрически нужник, дето само седаш и нищо не бараш...после стааш и тръгаш към хоремага.