Last news in Fakti

4 Юли, 2024 09:21 1 010 0

BMW се отказва от X4

  • bmw-
  • x4-
  • x3-
  • x6

Трето поколение на кросоувъра няма да има

BMW се отказва от X4 - 1

BMW ще се откаже от производството на X4, твърди германското подразделение на motor1.com. X4 е изправен пред силна конкуренция в гамата на BMW, притиснат между все по-големия X2 и X6.

Неотдавнашното нарастване на размера, характеристиките и възможностите за избор на двигател на X2 го поставя в пряка конкуренция с X4. В същото време X6 е предназначен за по-престижна аудитория, която търси по-голям SUV.

За да се насочи към нови клиенти, BMW позиционира по-достъпния и по-спортен X2 като опция за по-младите купувачи и тези, които са нови за марката. За тези, които търсят сходни размери (около 4,70 м) с X4, BMW позиционира новия, по-спортен X3 като идеален заместител.

Очаква се настоящият X4 (поколение G02) да достигне края на производството си някъде между 2025 и 2026 г..


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА