Last news in Fakti

5 Юли, 2024 10:05 2 148 4

Полицай спря автономно такси, за да му състави акт (ВИДЕО)

  • такси-
  • автономно такси-
  • waymo-
  • полицай

Причината е преминаване в насрещното движение

Полицай спря автономно такси, за да му състави акт (ВИДЕО) - 1

Автономно такси на Waymo предизвика хаос във Финикс, Аризона, след като беше забелязано да се движи в насрещното движение Според полицията във Финикс таксито Jaguar I-Pace Waymo е било забелязано да кара опасно, което е накарало полицай да го спре. На кадрите се вижда как полицаят се приближава до автомобила и открива празно място за шофьора. Прозорецът на автомобила се спуска, но вместо с шофьор, полицаят е свързан с лице от поддръжката на Waymo чрез вградена в автомобила комуникационна система.

Офицерът обяснява ситуацията на представителя на Waymo, който признава за инцидента и казва, че ще проведат допълнително разследване. Въпреки че видеото не разкрива какво е довело до спирането, любопитният наблюдател научава от служителя, че таксито не само се е движило в насрещното движение, но и е преминало през кръстовище в строителна зона, когато служителят е инициирал спирането.

Интересно е, че според полицейските регистри спирането не е довело до издаване на акт, защото, както отбелязва офицерът, "акт не може да бъде издаден на компютър". Първоначално Waymo отказа да коментира инцидента, но по-късно компанията обясни хаотичното шофиране с "несъответстващи строителни знаци", заради които автомобилът е бил "блокиран да се върне в правилната лента" в продължение на 30 секунди.

Това обаче не е единственият случай на тревожно поведение на Waymo във Финикс. Изданието AZCentral, което съобщава за историята, също намери кадри от друг тревожен инцидент с Waymo. Това видео показва отделно такси I-Pace Waymo, което преминава през лентите като пиян шофьор.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 палицай катаджия

    7 6 Отговор
    е диагноза
  • 2 Автономното такси показало

    16 1 Отговор
    Автономен среден пръст
  • 3 Къртев✍️

    5 5 Отговор
    Да @б@ вашта мама, извр@тена...😂
  • 4 Ханко Брат

    3 10 Отговор
    Да се опиташ да спреш автономно такси показва само колко ти е мозъчният капацитет , въпросният полицай се записал в историята си с рекорд в човешката г-лупост и без-мозъчност. Дълги години ще го осмиват по социалните мрежи а местните които го познават ще го сочат с пръст по улиците.