10 Юли, 2024 16:00 1 489 5

Audi може да се откаже от Q8 E-Tron и да затвори завода си в Белгия

  • audi-
  • q8-
  • e-tron-
  • белгия-
  • завод

Търсенето на електромобили е спаднало драстично

Audi може да се откаже от Q8 E-Tron и да затвори завода си в Белгия - 1

Европейският автомобилен гигант Volkswagen Group е изправен пред трудно решение - потенциално затваряне на завода на Audi в Брюксел. Това се случва след изненадващ спад в търсенето на Audi Q8 E-tron - единственият автомобил, произвеждан там. Пуснатият на пазара през 2018 г. електрически SUV с намаляваща популярност принуди Audi да обмисли възможността за цялостно прекратяване на производството, вероятно още през 2025 г, твърди Automotive News Europe.

Заводът в Брюксел не е лишен от свои собствени предизвикателства. Градското му разположение ограничава модификациите на оформлението, а високите логистични разходи създават допълнително напрежение. Бъдещето на фабриката, в която работят около 3000 души, виси на косъм. Audi започна консултации за проучване на алтернативни решения, като закриването е възможно, ако не се появят жизнеспособни варианти.

Потенциалното затваряне не е единствената последица от проблемите на Q8 E-tron. Печалбата на Volkswagen Group за първото тримесечие спадна с 20 %, отчасти поради забавянето на доставките, причинено от двуседмичното спиране на завода в Брюксел през февруари - още един симптом на кризата с недостига на части. Тогава говорител на Audi намекна за проучване на алтернативни възможности за производство в завода.

Тъй като бъдещето на завода в Брюксел е неясно, представителите на работниците настояват ръководството на Audi да даде приоритет на устойчивото бъдеще на завода и неговата работна сила.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    16 3 Отговор
    Когато световната дълбока държава ти каже да се ваксаш с експерименталки, да си затриеш енергетика, да купуваш безперспективни ел таблети на колела, да си съкратиш работниците от тецовете (щото това противоречало на планът за възстановяване от ковид), да пращаш оръжия и наемници на чужд фронт и др. такива подобни неща, то няма как авторите на тия действия да не бъдат определени като фашисти и нацисти!
    Ако ти им се подчиниш насляпо, както правят евроатлантическите безволеви шарани в България, то действията ти се определят като съучастие в геноцид над човечеството!!!

    Все още чакаме официалното становище, кой взриви северния поток на германците???
    Отговорът отдавна го знаем всички обикновени и мислещи самостоятелно, хора!
    Но въпросът няма да се уморим да го задаваме за тези заблудените евроатлантици!!!
  • 2 Имат проблеми

    5 2 Отговор
    На старта на светофара избухват в пламъци. Пожарната идва бързо, но докато дойде цялото кръстовище е екологично отровено.
  • 3 Карай бе

    4 1 Отговор
    Важно на Путин да му е зле
  • 4 факуса

    4 1 Отговор
    хи хи и що великите с високия стандарт не щат на ток,скъп ли им или пунта мара,вземете си бе богаташи,нали после ние ще ги купуваме на старо,затуй ни приехте, да ви освобождаваме от отпадаците
  • 5 Тоалетната хартия

    3 2 Отговор
    3000 талибана останаха на белгийската социална издръжка!!!