11 Юли, 2024 11:10 1 556 1

Fisker трябва да ремонтира над 10 хиляди електрически „джипа“

  • fisker-
  • ocean-
  • karma-
  • сервизна акция

Припомняме, че компанията подаде документи за фалит

Fisker трябва да ремонтира над 10 хиляди електрически „джипа“ - 1

Въпреки, че са изправени пред фалит, Fisker изтегля над 10 000 електрически SUV автомобила Ocean от моделните години 2023 и 2024 поради потенциално опасен проблем с водната помпа.

Проблемът? Дефектната водна помпа може да се повреди и да наруши комуникацията в електрическата система на автомобила. Това предизвиква задействане на функция за безопасност, наречена "limp mode", която силно ограничава подаването на енергия към батерията и осакатява работата на Ocean.

Ето и най-страшната част: режимът "Limp" ограничава скоростта на кросоувъра до едва 10-20 мили в час (16-32 км/ч). Представете си това да се случи на магистрала - ще бъдете опасни за себе си и за другите шофьори. Fisker признава този риск, като заявява, че той може да доведе до опасни ситуации на пътя.

Добрата новина е, че досега не са докладвани инциденти или наранявания, свързани с този проблем. Fisker е разбрал за проблема през ноември 2023 г. и е посочил виновника - самата водна помпа. За да го отстранят, те ще заменят дефектните помпи във всички засегнати автомобили с подобрени версии.

Собствениците могат да очакват да получат уведомления за изтеглянето по пощата през август. Този проблем засяга и Океаните, продавани в Канада и Европа, с което общият брой на изтеглените автомобили в световен мащаб надхвърля 10 000.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙО

    2 0 Отговор
    Тея фалираханищо, нищо няма да подменят