16 Юли, 2024 10:25 2 084 2

Помните ли SsangYong Actyon: Известният корейски SUV се завръща на пазара

  • kgm-
  • torres-
  • ssangyong-
  • actyon

Новият KGM Actyon няма да е на рама

Помните ли SsangYong Actyon: Известният корейски SUV се завръща на пазара - 1

Кросоувърът SsangYong Actyon ще получи наследник. Новото поколение на модела ще дебютира в Южна Корея през август, като засега на официалния сайт на компанията KG Mobility (така сега се казва SsangYong) са публикувани първите му снимки.

За разлика от своя предшественик, новият KGM Actyon няма да е на рама. Това на практика е по-спортна версия на кросоувъра Torres. Има по-остър дизайн с увеличен ъгъл на наклон на задната врата, скосен таван и голям спойлер.

Помните ли SsangYong Actyon: Известният корейски SUV се завръща на пазара

Освен това KGM Actyon се отличава с оригинален футуристичен дизайн на предната част. Има масивна броня, тесни фарове и осветление на радиаторната решетка. Отзад са монтирани тънки светлини.

Салонът KGM Actyon все още не е разсекретен. Известно е, че кросоувърът ще получи два дисплея на предния панел, както в обновения KGM Torres.

Помните ли SsangYong Actyon: Известният корейски SUV се завръща на пазара

Силовите агрегати KGM Actyon също засега се пазят в тайна. Кросоувърът определено ще получи 1.5-литров турбомотор със 170 конски сили от KGM Torres, но електрическата версия с 207 конски сили е под въпрос. Освен това е възможна появата на хибрид.

Припомняме, че оригиналният SsangYong Actyon се произвеждаше от 2005 до 2011 г. и беше всъдеход на рама с дизайн, наподобяващ купе. В допълнение, в някои страни кросоувърът SsangYong Korando се продаваше под това име.

Помните ли SsangYong Actyon: Известният корейски SUV се завръща на пазара


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СангЙонг

    4 6 Отговор
    отдавна са китайска марка, защо дебютират в Корея не ми е ясно.

    Коментиран от #2

  • 2 123

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "СангЙонг":

    SsangYong Motor винаги са били южнокорейска фирма, в края на 2004 китайците SAIC взимат 51% и това е началото на края След това са придобити от няколко други компании, но пак остават южнокорейски автомобилен производител, както и сегашната KGM също e южнокорейска.