22 Юли, 2024 13:16 1 589 1

Mercedes тайно „пенсионира“ EQC, името все пак ще се използва в бъдеще

  • mercedes-
  • eqc-
  • c-klasse

Новият модел ще ни представи седан на ток

Mercedes тайно „пенсионира“ EQC, името все пак ще се използва в бъдеще - 1

Mercedes-Benz се подготвя да оспори доминацията на Tesla в сегмента на електрическите седани с изцяло нов модел носещ името EQC. Оригиналният EQC, който бе един от първите луксозни електрически SUV и един от първите опити на Mercedes при EQ моделите, тихомълком беше спрян от производство през второто тримесечие на 2023 г..

Предстоящият EQC ще се различава рязко от своя предшественик, изграден върху модулната архитектура на Mercedes (MMA) - платформа, оптимизирана за електрически автомобили. Тази промяна позволява по-елегантен дизайн, подобрена ефективност и по-голям пробег в сравнение с оригиналния EQC, който споделяше основата си с модели с двигатели с вътрешно горене.

Mercedes тайно „пенсионира“ EQC, името все пак ще се използва в бъдеще

Черпейки вдъхновение от футуристичния Concept CLA, новият EQC се очаква да се отличава с по-аеродинамичен профил и просторен интериор. Макар че конкретните подробности са оскъдни, очаква се моделът да предлага значителен пробег и усъвършенствани технологични характеристики.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пилот на Ферари

    11 1 Отговор
    Ако не беше емблемата , щях да го взема за SEAT .