31 Юли, 2024 12:57 1 106 1

Електрическото X5 ще получи ново име

  • bmw-
  • x5-
  • ix5-
  • neue klasse

BMW запази означението iX5

Електрическото X5 ще получи ново име - 1

BMW разширява предложенията си за електрически автомобили с предстоящия изцяло електрически X5, който ще се нарича iX5. Новият модел ще се присъедини към съществуващата гама X5, която също е предвидена за фейслифт в близко бъдеще.

Макар че iX5 ще споделя външните си дизайнерски елементи с обновения X5, възприемайки най-новия дизайнерски език на марката, той ще се основава на настоящата платформа CLAR, а не на по-новата архитектура Neue Klasse. Това решение може да се отрази на ефективността на електрическия SUV, но може да позволи по-големи батерии поради размерите на платформата.

Очаква се iX5 да предлага широка гама от варианти на задвижване, отразяващи начина на наименуване на други електрически модели на BMW. Това предполага потенциални варианти като iX5 40, iX5 50 и върхова версия iX5 60.

С iX5 BMW се стреми да разшири портфолиото си от електрически автомобили и да задоволи нуждите на по-широка аудитория. Очаква се моделът да се появи през 2027 г., като се присъедини към нарастващата гама от електрически SUV автомобили в луксозния сегмент.

Въпреки че подробностите за iX5 все още са ограничени, патентоването на името му бележи още една стъпка напред в стратегията на BMW за електрификация.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шнуров

    1 0 Отговор
    Електрическото X5 ще получи ново име. Предлагам ОПЕЛ да го назоват и дано да не гние толкова. Приключих с BMW-тата, осебено с електрическите.