15 Август, 2024 17:52 1 939 12

Citroen се изтегля от Австралия

  • citroen-
  • австралия-
  • продажби

​Компанията не оправдава присъствието си с продажби 

Citroen се изтегля от Австралия - 1

Френският автомобилен производител Citroen обяви оттеглянето си от австралийския пазар, считано от 1 ноември 2024 г. Решението идва след години на спад на продажбите, като компанията се бори да се конкурира с други марки в силно конкурентния австралийски автомобилен пейзаж.

Въпреки дългата си история в страната, датираща от 1923 г., пазарният дял на Citroen намаля значително през последните години. С годишните продажби, които през 2021 г. спаднаха до 175 единици, компанията не е в състояние да оправдае продължаването на дейността си в Австралия.

Оттеглянето на Citroen от Австралия следва глобалната тенденция за фокусиране върху по-малки и по-достъпни сегменти. Неотдавнашната продуктова гама на марката, включваща C3, C4, C5 Aircross и C5 X, не успя да намери отклик сред австралийските потребители, които показаха, че предпочитат по-големи SUV и пикапи.

Въпреки че решението за напускане на австралийския пазар несъмнено е разочароващо за любителите на Citroen, компанията остава ангажирана с подкрепата на съществуващите клиенти чрез своята дилърска мрежа и гаранционни програми.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йеронимус БОШ

    5 7 Отговор
    Да не би Австралия да са нападнали аборигените си и това да е повода за Строен да напусне !?
  • 2 милен

    45 2 Отговор
    Като правят двигатели с 3 цилиндъра, няма да има кой да ги купува!
  • 3 механик

    24 13 Отговор
    Както казваше един приятел-И нов да ми го подаряват ,няма да го взема !!
  • 4 Голям смях!

    7 8 Отговор
    И такава марка автомобили има!!!
  • 5 Вальо

    15 3 Отговор
    Мдаа, ами няма кво да стане. Махнахме хидропневматичното окачване, заменихме го с пружинки. Махнахме всички двигатели по-големи от 2 литра и 4 цилиндъра, заменихме материалите в купето с пресована монголска пластмаса и резултатите са налице. Таварес е най-големият паразит в автомобилния свят към този момент. Спешно е необходима операция за отстраняването на паразита и лечение на пострадалите марки. Ситроен приключи неофициално 2017г. Официално след някоя и друга година. Да ни е честито.

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Никога

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Вальо":

    не са били известни с високо качество. За инивативните решения - ок, но само те не продават.
    Качество и надежност са решаващи фактори.
  • 7 Смешно

    5 3 Отговор
    Кой по дяволите си купува ситроен в Австралия? При положение че се продават Тойти,Хонди, Субару и американски марки кой ще си купи ситроен?! Това все едно някой да си купи ТАТА в Япония.
  • 8 Хич

    0 4 Отговор

    До коментар #5 от "Вальо":

    не си в час, C4-aircross от снимката е с хидарвлично окачване и има феноменална возия.

    Коментиран от #11, #12

  • 9 Авторът

    3 0 Отговор
    е неграмотен! В оригинлната статия пише , че Citroen e продал 121 коли за 1 шестмесечие на 2023 (а не за цялата 2021). Освен това Citroen e марката с най-дълго присъствие в Австралия досега. Пежо ще продължи да се продава там

    Коментиран от #10

  • 10 Смешно

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "Авторът":

    Пежо? Още по-лошо. Никога не съм карал по-големи строшляци от Пежо!Значи ситроен продал 100 бройки за 6 месеца и 200 бройки за цяла година, ами те не могат да си платят тока в дилърствата с тия продажби.Тойота продава 200 хиляди . Ситроен и Пежи никъде не ги купуват освен в Европа като домашен континент, но вече и в Европа продажбите им намаляха, няма луди да си купуват трошки на цената на Тойота.
  • 11 Смешно

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хич":

    Това от снимката е C5 X и е наистина с уникално окачване поне по ревютата го казват тестващите, вози като истински Ситроен, но не е точно хидропневматично. Направили са го много добре според тестовете.
  • 12 Вальо

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хич":

    Дрън дрън та пляс. Никога една пружина няма да вози като сфера! Набий си го в главата. Единствения показател по който пружината води е еФтинията. И то за производителя, клиента все ще плаща скъпо.