13 Септември, 2024 10:19 1 966 3

Глобалното изтегляне на автомобили ще струва на BMW близо 1 милиард долара

  • bmw-
  • сервизна акция-
  • загуби-
  • печалба
Глобалното изтегляне на автомобили ще струва на BMW близо 1 милиард долара - 1

BMW предупреди инвеститорите, че ще коригира икономическата си прогноза за 2024 година. поради масовото изтегляне, за което вече ви информирахме и което засяга повече от 1.5 милиона превозни средства по целия свят.

Баварският автомобилен производител каза, че през третото тримесечие на тази година компанията ще се сблъска с допълнителни гаранционни разходи, които ще струват на марката, според различни оценки, от $500 милиона до $1 милиард.

В резултат на това BMW очаква печалбата преди лихви и данъци (EBIT) да намалее и да бъде 6-7% за годината, малко по-ниска от предишната прогноза от 8-10% . И това не са всички проблеми на автомобилния производител BMW.

Компанията обясни преразглеждането на цифрите с трудната ситуация на автомобилния пазар, забавянето на доставките на компоненти и готови автомобили, както и намаляването на търсенето в Китай, един от най-важните пазари за компанията.

Ще припомним, че изтеглянето на 1.5 милиона автомобила по света е причинено от проблеми с интегрираната спирачна система (IBS), която BMW взима от своя поддоставчик Continental.

Около 1.2 милиона проблемни коли вече са продадени, така че BMW ще трябва да възстанови разходите за проверка и евентуални ремонти в рамките на гаранцията. Останалите автомобили ще трябва да бъдат изтеглени от продажба.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БМВ

    10 1 Отговор
    Брако дел ци разчитащи на не грамотността на клиентелата си
  • 3 Голяма работа

    7 0 Отговор
    са бЕНветата. С едни накладки, по три двигателя сменят.