4 Октомври, 2024 17:22 545 0

Bugatti „разголи“ Tourbillon

  • bugatti-
  • tourbilon-
  • chiron-
  • шаси

Компанията показа новото шаси на модела

Bugatti „разголи“ Tourbillon  - 1

Най-новият хиперавтомобил на Bugatti, Tourbillon, е доказателство за инженерни иновации. Изправени пред предизвикателството да вместят двигател V16, електрически двигатели и батерии в компактно пространство, инженерите на Bugatti са създали забележителен дизайн, който бе показан днес.

За да се поберат по-големите компоненти, двигателят V-16 е преместен по-близо до задната преграда, а батериите са разположени във формата на буквата „Т“ зад седалките. Конфигурацията на седалките е коригирана, за да се намали челната площ, а педалите и воланът са преместени по-близо до водача.

Bugatti „разголи“ Tourbillon

Въпреки тези промени междуосието на Tourbillon е само малко по-дълго от това на Chiron, а линията на покрива е дори по-ниска. Това постижение е възможно благодарение на иновативни дизайнерски решения, като например дифузьор от въглеродни влакна, който изпълнява функцията на задна краш структура, и 3D-отпечатани носачи.

Впечатляващото инженерно решение на Tourbillon е видно от неговите осем радиатора и усъвършенствани технологии.

Припомняме, че Tourbillon е хиперавтомобил с ограничено производство, като се произвеждат само малък брой брой бройки. Той е изключително търсен автомобил сред автомобилните ентусиасти и колекционери, като се очаква стойността му да нарасне с времето.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА