7 Октомври, 2024 14:30 1 235 2

Toyota и Subaru работят над нов общ автомобил

  • toyota-
  • subaru-
  • bz4x-
  • solterra

Очакваме електрическо задвижване

Toyota и Subaru работят над нов общ автомобил - 1

Toyota и Subaru отново се обединяват, за да разработят нов електрически SUV. Това сътрудничество следва на съвместното им производство на bZ4X/Solterra. Новият електрически SUV ще се произвежда в завода на Subaru в Яджима от януари 2026 г. Той ще споделя компоненти със съществуващите модели bZ4X/Solterra, които се произвеждат в завода на Toyota в Аичи. Този подход ще позволи по-бърза разработка и намаляване на разходите, тъй като и двете компании могат да използват съществуващия си опит и ресурси.

Целта е да се произвеждат между 15 000 и 20 000 бройки от новия електрически SUV на месец. Очаква се моделът да се предлага в Северна Америка, Европа и Япония, като има потенциал за разширяване на дейността му на други пазари.

Новият електрически SUV вероятно ще споделя много от характеристиките и технологиите, открити в bZ4X/Solterra, като например усъвършенствани системи за подпомагане на водача, просторен интериор и други. Въпреки това се очаква той да има свой собствен уникален стил и характеристики, за да се отличава от предшественика си.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човека го е казал:

    3 0 Отговор
    "When in doubt,flat out":Colin Mcrae.
    Всичко друго е маркетинг боклуци.
  • 2 тойота

    2 0 Отговор
    Да вземат двигателите на Тойота и 4х4 на Субаро и ще разбият конкуренцията