Last news in Fakti

4 Април, 2014 12:08 8 222 24

Citroen извади наточения DS 5LS R

  • citroen-
  • ds-
  • 5ls-
  • r-
  • салон-
  • пекин
Компанията Citroen разсекрети наточената версия на модела си DS 5LS, която получава приставката R в моделното си обозначение. Публичната премиера на концепцията ще се състои по време на предстоящото в края на месеца автомобилно изложение в Пекин.
Прототипът е снабден с 1.6-литров бензинов турбо мотор, който разполага с мощност от 300 конски сили и максимален въртящ момент от 400 Нм. Двигателят работи съвместно със секвенциална трансмисия и с още куп агрегати, заимствани от WRC автомобилите.
За съжаление французите не споменават нищо за динамичните характеристики на модела. Знае се обаче, че клиренсът на колата е занижен с 15 мм, а окачването е доста по-твърдо. Спирачните механизми са усилени, а летите джанти са с размер 20 цола.
Концепцията е решена в цвят бордо с карбонови елементи. Салонът пък е тапициран с комбинация от естествена кожа и алкантара, като и там са интегрирани елементи от въглеродни сплави. Не е ясно дали този автомобил ще се появи в серия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нема Бира

    0 0 Отговор
  • 2 Гешшът

    1 1 Отговор
    Външно много ми харесва, но този двигател и тази скоростна кутия след по-малко 100 хил. км. са за кофата.
  • 3 Стоян Стоянов

    4 0 Отговор
    те почти всички вече произвеждат еднодневки. Ситроенът не изглежда лош - чудно ми е защо не се продава добре. Не само DS серията, а по принцип. Пежо мисля прави доста повече продажби от Ситроен ) от PSA)

    Коментиран от #4, #5

  • 4 аноним

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Стоян Стоянов":

    не се продават Хич даже , говоря за по-високия сегмент , като вземеш:
    С - Кросър, С-Еъркрос , С-6 , С - 6,
    серията DS - 5..изобщо не съм я виждал по шосетата
    ..........
    вероятно качеството не отговаря на Цената..

    65 000 за DS-5....познаваш ли такъв купувач ?
  • 5 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Стоян Стоянов":

    Качи се вътре пипни материалите, покарай няколко месеца и после ще знаеш отговора на въпроса ;)

    Коментиран от #6, #7, #14, #15

  • 6 Стоян Стоянов

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Mercedes-Benz":

    значи да си седя на г..а и да си карам Реното, по-добра алтернатива от Ситроен е, така ли?
    Наистина не съм имал контакт с по-нов модел Ситроен, а и не ги виждам по пътищата, но и при такива цени нищо чудно де.

    Коментиран от #8

  • 7 iiiiiii!!!!!!!!

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Mercedes-Benz":

    Да не би да мислиш , че в една ц-класа за 60 000 материалите и качеството са по-добри от във ситроен

    Коментиран от #10

  • 8 Марин Маринов

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Стоян Стоянов":

    Аз френска кола не съм имал, но един от най-добрите ми приятели кара само френски коли. Имал е и Пежо и Рено. Казва, че Реното е в пъти по-кораво от Пежо-Ситроен. По-добре си карай Реното. Много са си добри.
  • 9 Никой

    1 1 Отговор
    Изглежда много добре(yes)
  • 10 Mercedes-Benz

    2 5 Отговор

    До коментар #7 от "iiiiiii!!!!!!!!":

    Виц ли каза?
  • 11 Монго

    2 0 Отговор
    Ааа не, твърдо возене /против "класиката/. Отделно двигател 1.6-"шевна машина". Колите вече не са това, което бяха...
    П.П. Имам две френски и една немска машина, но това вече е гавра с автомобилостроенето...
  • 12 Maksito Mystafov

    2 1 Отговор
    Дизайн,Визия,Харяктер!
  • 13 ярослав станчев

    2 1 Отговор
    След като спряха ХМ спрях да се интересувам от Ситроен.Този обаче ми харесва,като външен вид,де.Ама жабарска работа,хубава кола са направили,само тази кръпка от огледалото надолу за какъв чемер са я плеснали там?
    В една каца мед и една лъжица ...... стига да замирише на ядено един път.
  • 14 Иво Чанков

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Mercedes-Benz":

    Явно си се качвал само в Citroen AX, Visa, Saxo, Xsara и ZX и ги сравняваш с последен модел S-class, защото дори в C4 качеството на материалите и сглобката на интериора са като на C-class (да не кажа и по-добри), а за C5 просто няма смисъл да говоря, а C6 е най-луксозния автомобил за времето си, както и предшественика му - XM, който е по-икономичен, вози по-добре, върви по-добре и е по-стабилен от 10 години по-новите, "луксозни" и тежки автомобили от любимата ти марка и не го сравнявам с E-class, а директно с S-ката .
    Ситроен са една от най-иновативните компании и българите доказват колко са комплексирани като казват, че са некачествени и ненадеждни, защото още не съм се качвал в автомобил който вози по-добре и е по-луксозен от XM .
    Това е единствения автомобил в който напълно спокойно си пиех вода при третокласен път с много дупки и завои при скорост от над 110км/ч . За здравината само ще кажа, че същия този 2.5-литров турбо-дизелов XM с пробег от над 270 000км спокойно си поддържаше 200км/ч за неограничено време и в същото време е по-стабилен по завоите от всички БМВ-та и Мергели от неговите години, а при 150км/ч средна скорост си гореше около 7л на 100км, а при здраво спиране W140 си забива муцуната в земята нали, а XM никога няма да направи това . Можеш ли да ми покажеш BMW Е38 или Mercedes W140 да правят слалом с 55 мили в час при 25 метра място между тях, защото на един ХМ това упражнение му е много лесно [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2DN

    Коментиран от #16, #17, #20

  • 15 Иво Чанков

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Mercedes-Benz":

    25 метра място между конусите исках да кажа .
  • 16 Mercedes-Benz

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Иво Чанков":

    Изморен съм и не ми се спори... бъди здрав, приемаме че Ситроена e the best! Аз абдала ще си карам Мерцедеса, айде чао от мен
  • 17 zendera

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Иво Чанков":

    Аз ХМ не съм имал,карал съм Ксара.За мен лично Ситроен е смотана марка с изключение на ДС-богинята.Пич,сравняваш ми 2.5тд двигател на ХМ със аналогичен на БМВ ли?Еми веднага ще ти кажа с какво баварския превъзхожда френския.ХМ2.5ТД-129кс,285Нм ,макс скорост 201км в час.Сега 525тдс-143кс,280Нм,макс скорост 211км в час и разход извън граско,както и ти си дал пример -6.1 литра,вероятно при 150км в час би бил 7 литра...
  • 18 Виктор Христов

    3 1 Отговор
    Всички модели от серията DS са страхотни на визия
  • 19 Иван Господинов

    1 0 Отговор
    Изглежда като тунингована Лада.
  • 20 ярослав станчев

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Иво Чанков":

    Е то и аз уважавах ХМ,ама ти го изкара по-луксозен от ЕС-клас.Ай по-полека.Като е толкова здрав,луксозен и иновативен,защо го спряха от производство? Защото се провали с гръм и трясък в опит да влезе в луксозния клас,нали.
    За по-ниските класове съм съгласен,че имат и добри модели,ама да буташ Ситроен при тежката категория,е все едно Детелин Далаклиев да се бие с Кубрат Пулев.Меко казано ще е смешно,а за единия дори ще е трагично.

    Коментиран от #21, #22

  • 21 zendera

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "ярослав станчев":

    Специално този модел ме впечатлява с двигател но не и с визия.Чудя се само кои клиенти иска да открадне.На М3 ли?.......
  • 22 Пламен Пепелов

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "ярослав станчев":

    20, 6toto ostaria, 10g. na pot4na linia mu stigat na XM-4eto (89-00g.), principno za citro niamam mnennie no XM e dobra ma6ina, drug e vaprosat, 4e gi karat hora s djob za vectra A , a koito si misli 4e nemec moje da napravi po-dobra vozia ot C6, tane v blajeno nevedenie, ne znam 6to ne probi toia model, no opredeleno bee6e dobyr(sprian e ot proizvdostvo minalata godina), pak darji i cena vtora raka

    Коментиран от #23

  • 23 zendera

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Пламен Пепелов":

    Ами запитай се защо го спряха.Ще ти подскажа-първата причина може да бъде слаби продажби.Поинтересувай се и от преките конкуренти-немските имам предвид-с какво все пак го превъзхождат.А за ХМ,незнам какво да кажа-там французите наистина бяха много твърдоглави да го произвеждат толкова време.Само певматика не стига за тоя клас-трябват и двигатели.Французите бяха силни в дизела,ама това време отмина безвъзвратно момче.
  • 24 триста итридесети

    0 0 Отговор
    C6 - как да пробие, като политиката на ситроен е такава - правят евтини коли на сносно качество, и куцо и сакато си купува, да си продължават така, а те искат да вземат хляба и в премиума ееее нахални ми се виждат.