Last news in Fakti

25 Април, 2014 11:49 5 674 28

Renault обяви война на Seat

  • renault-
  • seat-
  • нюрбургринг-
  • megane 265 rs trophy-
  • leon cupra-
  • #under8

Загубата на скъпоценната титла "Най-бърз автомобил с предно предаване на "Нюрбургринг" очевидно не дава мира на инженерите на Режията. Преди месец новият шампион на знаменитата немска писта Seat Leon Cupra детронира Megane 265 RS Trophy, след като успя да завърти обиколка за 7:58.



Renault се готви да си върне престижното звание и вече започна открита психологическа война с испанците в Twitter под хаштаг #Under8, зад който се крие девизът "Под 8 минути на "Нюрбургринг".



През 2011 г. 265 RS Trophy постигна 8:08, а за наваксването на 10-секундния пасив французите са привлекли на своя страна тежкоатлети на автомобилната индустрия от ранга на Michelin, Akrapovic, Ohlins и BRM. Модернизираният Megane RS ще има титаниев изпускателен тракт и ще бъде обут в свръхмеки гуми Michelin Pilot Sport Cup.



Войната между горещите хечбекове на "Нюрбургринг" тепърва ще ескалира. Разработваният в момента Astra OPC Extreme и Civic Type R също не крият амбициите си за лидерство.



Междувременно от Renault пуснаха видео от тестовете на Megane RS на "Зеления ад". Положението на каросерията в завой дава добра представа колко твърди са настройките на окачването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошo

    4 8 Отговор
    Давайте франсета!Бой по СОЦваген, бой !

    Коментиран от #3

  • 2 brake point

    5 5 Отговор
    Дошо интересно колко ще даде сивика.Хонда най накрая май се усетиха че трябва да правят и по екстремни коли не само екологични.Но така или иначе битката ще бъде интересна.
  • 3 ярослав станчев

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дошo":

    Ех Дошо,Дошо,да ревнеш,че да не млъкнеш.До къде я докара,а?Да държиш за жабарите,само и само някой да бие "изчадията" на фолцфаген.Така ще е мой човек,като Хонда са най-бързи ......,но при косачките.
  • 4 Име:

    3 1 Отговор
    Като знам type R хондите какво правят на другите и то с атмосферен мотор, Съм на 100% сигурен че най-бързата кола с предно предаване ще стане новия сивик type R.
    http://www.caradvice.com.au/260303/2015-honda-civic-type-r-review/
  • 5 Име:

    1 2 Отговор
  • 6 M_SUX

    2 4 Отговор
    Браво на Рено, ще накажат вагените отново. Вече съм горд собственик на Лагуна 2003та година. ;)

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "M_SUX":

    Честито! Лека и безаварийна!
  • 8 Xterminatorable .

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "M_SUX":

    Фиат мареа, фоцваген гоуф, сега лагуна? Ти мазохист ли си? Що не си взе цедка от от тия години? Кво стана с любимата марка?

    Коментиран от #9

  • 9 M_SUX

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Xterminatorable .":

    Реното ми го дадоха на далавера, ще се опитам да го продам :)
    Инче е уникално, днеска като го купих се прибирах с усмивка към нас . Мерцедес са уникални, но старите модели като Г, SEC, SL, W140 дори W202 (имах такъв и бях много доволен), по-новите не ме кефят много от 2001 до 2005... единствено Clk след 2003та година. Иначе след 2005та почти всичко ме кефи. Един ден да се надяваме, че ще мога да си позволя нов мерджан от висок клас (мечтите умират последни). Тествах БМВ Е92 330 кабрио в някоя тема за бмв ще споделя впечатленията си.

    Благодаря на колегата "Име" - колата има много готини екстри.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 zendera

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "M_SUX":

    Каква е Лагуната?Дизеловите са доста проблемни-дюзи.А Мареата,ами Голфа,какво ще ги правиш?Междо другото,немога да разбера какво не ти харесва на Ц класата от 2001?Ми според мен е по-красива и стилна от тази дето ти имаше.

    Коментиран от #13

  • 11 zendera

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "M_SUX":

    А по темата,смятам,но не казвам че съм прав,смятам че Опел нямат голям шанс на тая писта.Всичките им модели са тежки спрямо конкурентите-в случая Астрата.
  • 12 Румен Янев

    1 5 Отговор
    Рено ? Какво е това ?Аааааааааааааа сетих се - някаква кола със смешна емблема ! Ама за да не им е най - смешната префасонираха дачия с емблема като отварачка за бира А сега наглеците ще съсепят и нисан !!! Иначе пъненето на фирмата за да остане на пазара е достойно за уважение ! Кой е лудия дето за едни и същи пари ще предпочете рено пред достойните им и заслужаващи уважение конкуренти ??????

    Коментиран от #17

  • 13 M_SUX

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "zendera":

    1.9 Dci 120 коня ми е Лагуната.... на реални километри е което е много важно. Интересувах се няколко дена преди да я купя и хората казаха, че лошия двигател е 2.2.... Иначе голфа го продадох днеска ::::) беше точилка и веднага го лапнаха. Сега съм с фиата и реното, но реното ми е за продажба пък да видим. Много обичам колите, но не ми се карат скъпи коли или поне докато нямам много добър доход.

    Коментиран от #14

  • 14 Shmeker

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "M_SUX":

    Като ти гледам кви коли си събрал все едно най-лошото което може да се купи имаш. А се мъчиш и да го разкараш

    Коментиран от #15

  • 15 M_SUX

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Shmeker":

    Приятелче само да ти кажа, че Фиат/Рено/Форд/Опел/Ситроен/Пежо.... като има статия за тези производители и се почват едни обиди.... пък всеки 2ри кара такъв автомобил и много хора са си доволни. На вас някой като ви е внушил, че нещо не е добро, не значи, че всички сме като вас дето вярвате на всичко чуто от махаленските разбирачи.

    Коментиран от #18

  • 16 Димитър Стоянов

    0 3 Отговор
    хаха лагуна.. http://autobild.bg/%D0%A3%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B8:-renault-laguna-ii-%D0%BD%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B4%D0%BE%D0%BC-%D0%B1%D0%B5-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D1%82/a201
  • 17 Иво Чанков

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Румен Янев":

    "Някаква кола със смешна емблема" Ти явно не знаеш много за Рено като цяло, защото това е една марка с много състезателна история и още повече бързи модели .

    Коментиран от #19

  • 18 zendera

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "M_SUX":

    Моите поздрави за това ,че си взел кола която ти харесва и за която си преценил какви ще са ти разходите.Аз лично винаги се движа от тези принципи,апък който каквото иска това да си приказва.
  • 19 Румен Янев

    1 6 Отговор

    До коментар #17 от "Иво Чанков":

    Бързо рено ??? Стига бе ! Правят някакви модели за състезания но стоково рено бързо няма !

    Коментиран от #23

  • 20 Нема Бира

    1 0 Отговор
    Стискам палци на Рено, макар че се излагат и в Ф1 тази година. Успех
  • 21 Бай Иван

    0 2 Отговор
    Едно л....о обявило война на друго още по голямо ла....о
  • 22 Бай Иван

    0 5 Отговор
    Честно , но не се сещам за нито едно добро рено.За мен Рено, Пежо, Ситроен са дъното на пазара.Е някой ги били карали и били доволни от тях.Ми проблема си е техен, щом им харесват нека се самоизмъчват с тях ! На всекиму според кесията.

    Коментиран от #26, #27

  • 23 Име:

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Румен Янев":

    Има достатъчно добри рена и достатъчно бързи стокови рена. Clio williams, clio rs, clio cup, clio v6, twingo rs, megane rs, renault 5 gt, renault 5 turbo, renault alpine, renault 8 gordinni, sport spider....
  • 24 Цветан Стоянов

    1 0 Отговор
    щом не се сещаш явно какво разбираш!
  • 25 Lovejoy Bell

    1 0 Отговор
    Хей Бая,ти Рено карал ли си ?Имал сам 3 Рена -Клио,Меган и Лагуна.На пътя ме остави само Лагуната-веднъж,но аз съм си виновен-видях сметката на турбото с постоянно изтезаване 3 години.Имал съм и Пасат,карал съм доста време и Голф.Извода е че Рендето въобще не е лош автомобил - много добра динамика,даже при съпоставими мощности ще изкърти всеки прехвален Дойче бранд и на старт и на път с много завои- там е кефа от шьофирането.Рено е най-стария автомобилен прозводител (серийно производство) в Европа,така че малко уважение.Сега карам Мазда 3(от 2010 г.)-не виждам да е по-добра от един Меган,ще я видим колко ще ми издържи.Не останаха много фирми, които да произвеждат Ф1 мотори -Рено винаги са били измежду първите,респект!
  • 26 Стоян Стоянов

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Бай Иван":

    защо дъното - често се срещат по нашите пътища. Виж, в Дубай или ОАЕ едва ли ще видиш нещо по-евтино от БМВ Х5 примерно. Но за нашите условия са нелоши коли френските - какво толкова бъркат в здравето на някои хора - не знам. Кола, като кола: 4 гуми, ДВГ, доста пластмаси
    А иначе то е ясно че Рено премиум няма да стане - то не им и трябва, там си доминират германците. Да си правят малки и среден клас автомобили, и баничарки и бусове - там са си ОК. И тия Citroen C-Crosser, Renault Coleos и Peugeot 4007 също не знам защо въобще ги измислиха. То не че има много смисъл и от аналозите им от ВАГ в SUV сегмента, но модерно е в последните години всяка марка да има поне 1 представител и там.

    Коментиран от #28

  • 27 Стоян Стоянов

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Бай Иван":

    ... а и познавам и други (освен мен), които карат френски автомобили. Сега, не знам колко им харесват, но определено не се и измъчват, както си мислиш.
    По принцип при колите втора употреба е много относително марката - там е малко на късмет работата. Каква е гаранцията, че ако продам Мегана и взема Астра да речем или Голф (което е малко вероятно) няма да ме скъса от разходи по ремонти и поддръжка ?!
  • 28 iiiiiii!!!!!!!!

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Стоян Стоянов":

    В момента Рено навлизат в пазара на премиум автомобилите ,чрез Инфинити .