Last news in Fakti

2 Юли, 2014 19:06 1 523 0

Fitch потвърди рейтинга на ПИБ

  • fitch-
  • пиб-
  • първа инвестиционна банка

Първи стълб е 18.2% към края на март, което е доста над нивата, изисквани от централната банка

Международната агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на "Първа инвестиционна банка", като перспективата остава "стабилна".

Рейтингът на подкрепа на Fitch отразява позицията на ПИБ като най-голямата българска банка и втората по големина банка в България по обем на депозитите.

Като цяло българските банки имат солидна капитализация.

Капиталът от Първи стълб е 18.2% към края на март, което е доста над нивата, изисквани от централната банка, отчитат от Fitch и прогнозират, че капитализация ще остане стабилна, но с умерен ръст, еквивалентен на скромния растеж на бизнеса в страната.

Проблемите имат повече общо с доверието, отколкото с платежоспособността на банките, допълват от рейтинговата агенция, цитирана от Reuters.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА