Last news in Fakti

11 Юли, 2014 22:01 3 395 2

Георги Ангелов: Казусът КТБ надмина всички очаквания

  • ктб-
  • георги ангелов

Държавата трябва да се обърне към международен одитор, който да установи каква точно е ситуацията и кой е виновен да се стигне до тук

Ситуацията с Корпоративна търговска банка надмина всички очаквания – такава оценка пред бТВ направи икономистът от института „Отворено общество" Георги Ангелов в коментар на отнетия лиценз на банковата институция, арестите на членове на ръководството й и започналата проверка на прокуратурата.

„Има два въпроса – къде са били банковият надзор и одиторът и дали са си свършили работата добре? Имало ли е документи и досиета и изглеждали ли са добре? Ако е имало, някой ги е унищожил междувременно, а ако не – някой си е затворил очите”, посочи специалистът.

По думите му, първите, които ще понесат загуба, са собствениците на банката, които не са защитени, за разлика от вложителите. „Ще пострадат и фирмите, свързани с акционерите. Трябва да си понесат отговорността като свързани със собственика – вероятно около 800 млн. лв. загуби ще бъдат понесени от тях”, посочи Георги Ангелов.

Според него държавата трябва да се обърне към международен одитор, който да установи каква точно е ситуацията и кой е виновен да се стигне до тук.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 georgi genchev

    0 0 Отговор
    Ikonomiste,Ikonomiste...ti da ne si padnal ot Mars,ili se pravish na takyv,...ili samo deto si uchil.........
  • 2 georgi genchev

    1 0 Отговор
    Kazusyt KTB,..ne nadmina nikakvi ochakvania,poradi red iavni prichini,niama da ti gi izbroiavam,no shtom ne gi znaesh,zachi otivai da kopash na selo i ot tam da ne si izleznal,.........