Last news in Fakti

5 Август, 2014 14:14 879 0

Цената на пшеница в САЩ скочи

  • пшеница-
  • жито-
  • борса-
  • цена

Във Франция, която е най-големия производител на пшеница в Европейския съюз, са паднали два пъти повече от нормалното валежи през месец юли

Цената на пшеницата скочи до 2-седмичен връх в Чикаго, поради спекулациите, че търсенето на американско зърно ще се увеличи, след като влажното време в Европа ще влоши реколтата в някои страни в Европа, съобщава БНР.

Септемврийските фючърси на стоката поскъпнаха с 1.8% до 5.4375 долара за бушел рано сутринта на Чикагската стокова борса. На Euronext в Париж пшеницата поскъпна с 0.4% до цена от 172.50 евро за тон, като през последната търговска сесия в петък беше достигнато 4-годишно дъно от 167евро за тон.

Във Франция, която е най-големия производител на пшеница в Европейския съюз, са паднали два пъти повече от нормалното валежи през месец юли, показват данни на Meteo-France. Подобна е ситуацията и във втория по големина производител Германия, като и в двете държави се очаква тези климатични условия да навредят на качеството на продукцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА