Last news in Fakti

11 Август, 2014 16:16 2 163 0

Петима все още взимат заплати от спрения проект "Бургас – Александруполис"

  • бургас-
  • александруполис-
  • петролопровод

В допълнение през миналата година за канцеларски материали да похарчени 15 хил. лв. и 25 хил. лв. за външни услуги

Проектната компания за изграждането на петролопровода "Бургас - Александруполис", от който България се отказа преди три години, продължава да съществува и да трупа загуби. За изтеклата година са похарчени 98 хил. лв. за заплати. Това се вижда от отчета на компанията за 2013 г., цитиран от в. "Труд".

Дружеството, чийто принципал е Министерството на финансите, има 712 хил. лв. разходи за миналата година и 23 хил. лв. приходи, които идват от банков депозит.

Повечето от разходите са за лихви за финансирания.

С останалите са изплащани заплати на двама служители и трима мениджъри в съвета на директорите. Средната заплата е 1633 лв.  Мениджърите са Иван Иванов, Анжел Димитров и Александър Гаргов. Основната цел на мениджърите на дружеството за 2014 г. е да продължат да упражняват дейността си, за да постигнат по-добри резултати, пише в отчета. Шефовете му са освободени от отговорност, а отчетът им е приет с подпис на ексфинансовия министър Петър Чобанов.

В допълнение през миналата година за канцеларски материали да похарчени 15 хил. лв. и 25 хил. лв. за външни услуги.

Правителството на Борисов спря проекта в края на 2011 г., а две години по-късно беше денонсирано и споразумението за петролопровода между България, Гърция и Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА