Last news in Fakti

14 Септември, 2014 16:06 1 464 0

Красимир Ангарски: Има и други възможности за пазарно решение на казуса КТБ

  • ктб-
  • бнб-
  • красимир ангарски

Според финансиста, ако сега не се работи по проблема, не може да се очаква това да стане и след парламентарния вот, тъй като и следващия парламент не разполага толкова пари


Десетки предприятия вложители и общини се интересуват какво става в КТБ и естествено се опитват да помогнат. Това коментира за предаването „Неделя 150“ по Хоризонт Финансистът Красимир Ангарски. Той видя положително развитие по казуса след вчерашното писмо на управителя на БНБ Иван Искров, който изрази готовност да се участва в експертните срещи за оздравяването на банката:
Той казва, че, засега нямало предложение, което да бъде структурирано и по-конкретно. Разбира се, че не може да има такова предложение, тъй като Банката не е казала какви са резултатите от техните проверки. Казват, че имало 4.5 милиарда неясни кредити, но не казват дали те се обслужват и какво става с тях.
Според финансиста, ако сега не се работи по проблема, не може да се очаква това да стане и след парламентарния вот, тъй като и следващия парламент не разполага толкова пари:
Има други възможности за решаване на проблема. Има възможност да се разгледат проекти за пазарно решение, да не се иска държавна помощ. Когато става въпрос да участва фондът за гарантиране на влоговете, това не е държавна помощ, това пак става с решение на БНБ и с решение на този фонд.
Защо не се пробва, ако тези сегашни акционери не желаят или могат да попълнят капитала и да оздравят банката, да се търсят други възможности. Защо да се чака крайната възможност.
Ангарски също призова мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев да се върне в България и да съдейства на разследването. Така по-лесно ще бъде решен проблемът, каза финансистът пред "Хоризонт". Според него Банка Виктория не е толкова скъпа и може да бъде отворена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА