Last news in Fakti

6 Октомври, 2014 12:37 840 0

Фирмите с творческа работна среда са най-добрите места за работа

  • фирми-
  • място-
  • работа

Те отчитат ръст от 10% на своите преходи

 Фирмите с творческа работна среда са признати за най-доброто възможно място за работа, съобщи hrmasia.com.

За този тип компании има три пъти по-голяма вероятност да спечелят определени награди и признание, спрямо тези, които са по-малко насочени към креативността. 58% от креативните фирми са потвърдили, че са отчели повишение на своите приходи от 10% и с 1.5% по-висок пазарен дял от техните конкуренти.

Тези данни са получени от проучване на „Forrester Consulting“. В него са анкетирани висши мениджъри от над 300 компании в целия свят. 69% от креативните фирми заявяват, че са печелили награди на национално ниво за „най-добро място за работа“. Само 27% от по-малко креативните фирми са успели да достигнат до подобно постижение.

Днешната икономика се основава на знанията, което я превърна в силно конкурентна среда за бизнес растеж и успех.  Ключови фактори за успех в тази среда са иновациите и творчеството. Според проучването творчеството може да е ключов фактор за ефективността на една фирма, на равно с показатели като приходите и стойността на марките.  То има драматично въздействие върху бизнес резултатите, където иновативните компании се представят добре в сферите на приходите, пазарния дял и конкурентността.  Проучването доказва, че творчеството е от решаващо значение за настоящите и бъдещи бизнес успехи. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА