Last news in Fakti

6 Октомври, 2014 13:06, обновена 6 Октомври, 2014 13:07 1 693 1

Лондон е най-привлекателният град за работа

  • лондон-
  • работа

44% от британците желаят да се преместят в чужбина, за да работят. След тях се нареждат французите и холандците

Британската столица Лондон оглави рейтинга на най-привлекателните градове за работа, съобщава в. „Гардиън“. Изданието се позовава на изследване на The Boston Consulting Group и TotalJobs.com. То е обхванало 200 000 души от 188 страни.

Близо 16% от запитаните са посочили, че искат да работят в Лондон. В Топ-10 попадат и Ню Йорк, Париж, Сидни, Мадрид, Барселона, Берлин, Торонто, Сингапур и Рим.

Майк Букър от TotalJobs.com коментира, че британската столица печели надпреварата благодарение на възможностите, които представя за работа, така и за културен живот.

Проучването показало, че близо 3 млн. чужденци изкарват прехраната си в Лондон и Ню Йорк.

По страни надпреварата се печели от САЩ с 42%, следвани от Великобритания (37%) и Канада (35%).

44% от британците желаят да се преместят в чужбина, за да работят. След тях се нареждат французите и холандците. 64% от търсещите си работа в световен мащаб са склони да работят в чужбина. Най-мобилни са инженерите и заетите в техническата сфера. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сашо

    0 0 Отговор
    Снимката е от фирма Макском - Пловдив, българският Лондон