Last news in Fakti

5 Ноември, 2014 18:26 1 132 0

Нови онлайн услуги улесняват гражданите и бизнеса

  • опак-
  • агенция по вписванията-
  • търговски регистър

Нови електронни услуги ще улеснят справките за граждани и представителите на бизнеса в Търговския регистър. На компаниите все по-рядко ще им се налага да изискват издаването на едни и същи документи, които вече ще могат да се теглят по служебен път. От внедрените подобрения в софтуера на Агенцията по вписвания ще могат да се възползват всички търговци, които оперират на територията на страната и на Европейския съюз. Целта е подобряването на условията за развиване на бизнеса в страната и в дългосрочен план стимулиране на икономическия растеж и заетостта.

Подобренията са възможни благодарение ОП „Административен капацитет” (ОПАК). Проектът „Подобряване на обслужването на гражданите и бизнеса чрез развитие на информационната система на Търговския регистър към Агенция по вписванията”, чиято стойност е 1 152 719 лв., осигурява и свързаност между Търговския и Имотния регистър, която не съществуваше досега.

„Предвидените нови функционалности на информационната система на Търговския регистър  са необходими и обосновани с оглед изпълнение на изискванията на българското законодателство и улесняване на потребителите при работа с регистъра”, каза ръководителят на ОПАК Моника Димитрова-Бийчър.

Служителите на агенцията ще имат достъп и до съдебната практика в областта на търговското право, за да могат да взимат максимално бързо решения при разрешаването на определени казуси при работата си с бизнеса. Това би съкратило чувствително времето за обработка на заявките на търговските компании.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА