Last news in Fakti

10 Ноември, 2014 11:29 933 0

„Газпром“: Япония се отваря за нас

  • газпром-
  • япония-
  • газопровод-
  • алексей милер-
  • газ-
  • енергетика

Става дума за газопровод до Хокайдо, възможно и до Токио

Президентът на „Газпром“ Алексей Милер съобщи, че Япония е предложила на компанията да строи газопровод, но и да участва в местния пазар на синьо гориво и в енергетиката, съобщава РИА Новости.

„Имаме предложение от японска страна. Става дума за газопровод до Хокайдо, възможно и до Токио. Имаме предложение за участие в газоразпределението и енергетиката в Япония. Проектите се разглеждат. Отговор не сме давали“, заяви пред руски журналисти Алексей Милер.

Новината за възможна експанзия на Газпром в Япония идва часове след като Русия и Китай подписаха 17 документа за сътрудничество, включително за доставки на природен газ.

В присъствието на президента Владимир Путин и на председателя на Китайската република Си Цзинпин бяха подписани меморандум за доставки на газ по т. нар. „Западен маршрут".

Той предвижда доставки на "синьо гориво" от находища в Западен Сибир, първите от които се планират за 2019-а г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА