Last news in Fakti

19 Ноември, 2014 12:21 1 072 2

Найден Зеленогорски: Настояваме специализирана компания да разследва КТБ

  • ктб-
  • найден зеленогорски-
  • фалит-
  • банки-
  • средства

Банката е черешката на тортата – да няма органи в държавата, които да могат да обяснят как са се изпарили 4 млрд. лева от банката, е лошо управление

От Реформаторския блок (РБ) настояваме на всяка цена да се възложи на специализирана международна компания да тръгне по пътя на парите от КТБ и да видим в края на краищата къде са те. Българското общество иска да узнае как стана така, че 5-6 % от БВП изчезна и никой не разбра за това, друг го проспа, а някой помогна това да се случи. Това каза от трибуната на парламента при обсъждането на актуализацията на бюджета Найден Зеленогорски, заместник-председател на ДБГ и съпредседател на парламентарната група на Реформаторите.

Той нарече случая с КТБ „черешката на тортата“. Как така нито правителство, нито БНБ, нито контролните институции, ДАНС, нито структурите, призвани да пазят националната сигурност, не разбраха как се изпариха 4 млрд. лв. от КТБ – това се равнява на парите на българските пенсионери за 6 месеца, направи сравнение Зеленогорски. По думите му това е знак за лошо управление и РБ ще направи така, че дебатът за КТБ да продължава, виновните да не се потулят, а темата ще се повдига от реформаторите поне веднъж месечно.

Съпредседателят на групата на РБ каза още, че блокът подкрепя актуализацията на бюджета, защото това е единствената възможност да се поддържат системи, важни за функционирането на държавата като социална политика, здравеопазване, МВР, земеделие. Той подчерта, че се стига дотук заради лошо управление и че настоящите управляващи плащат сметката на тези, които си отидоха.

Според него без отпушване на еврофондовете, не може да се очаква задвижването на икономиката, нито растеж. Зеленогорски попита и има ли човек в залата, който да може да излезе и да посочи пет примера за инвестиции, направени с онези 370 милиона лева от т.нар. инвестиционна програма на предходното правителство. Някой да покаже какво е направено, построено, какъв е ефектът и колко работни места са създадени, какъв траен икономически растеж донесе тази програма, призова Зеленогорски и нарече изненадващ начина, по който се е кандидатствало по проектите - с документ от две-три страници за усвояване на милиони левове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dddd

    0 0 Отговор
    бая пари открадна от Плевенска община , сега друг му ги открадна и му е тежко на човека , ех ,съдба

    Коментиран от #2

  • 2 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "dddd":

    АМИ НА НАС ЛЕКО ЛИ ЩЕ НИ Е ДА ПЛАЩАМЕ ТЕЗИ 4 МИЛЯРДА
    ДОКОЛКОТО РАЗБРАХ ДЪРЖАВАТА ЩЕ ТЕГЛИ КРЕДИТ И ХОРАТА ЩЕ ПЛАЩАТ ОТ ДАНЪЦИТЕ СИ ТЕЗИ ПАРИ ЗАЩО ЗАЩО