Last news in Fakti

8 Декември, 2014 13:47 1 594 6

Moody’s: Русия има достатъчно резерви за дълга си през 2015 г.

  • moody’s:-
  • русия-
  • дълг

Златно-валутните резерви на Руската централна банка са достатъчни, за да се гарантира изплащането на дълга на Кремъл през 2015 г. Това е възможно ако няма по-нататъшно поевтиняване на петрола на световните пазари, се отбелязва в доклада на международната рейтингова агенция Moody’s Investors Service.

Общата сума, необходима на Русия за обслужването на задълженията към държави, банки и корпорации, възлиза на $130 млрд. през следващата 2015 г. Експертите от Moody’s предполагат, че в извънредна ситуация за плащането по дълга могат да се ползват средства както от златно-валутните резерви на Централната банка, така и от Резервния фонд или Фонда за национално благосъстояние.

Международните резерви на Русия към 1 декември 2014 г.възлизат на $418,880 млрд. срещу $428,590 млрд. към 1 ноември. Данните показват, че само за последния месец те са намалели с 2,3%. От началото на годината те са се свили с 17,8% (на 1 януари 2014 г. те са били $509,595 млрд).

Спрямо 1 декември 2013 г., когато те са били $515,590 млрд., спадът в резервите е 18,8% на годишна база. Фондът за националното благосъстоянието възлиза на близо $79,97 млрд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руснака

    0 0 Отговор
    Русия ще издържи на тази икономическа битка но Хамериканците може и да не успеят Шеврон и компания... много скоро могат да фалират а те са със сериозни кредити... правете си изводите има доста лъжа в медиите!!!
  • 2 Американеца

    0 0 Отговор
    Руснака, ахъ! А едим мармот завива шоколад.

    САЩ - БВП - 16 трилиони долара, ЕС - 16 трилиона долара, Ръша - 2 трилиона долара. Ръша е дребна регионална страна от провинцията на Третия свят.

    Коментиран от #3

  • 3 Руснака

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Американеца":

    В огромна грешка си ако почетеш малко факти ще разбереш!

    Обърни сериозно внимание и на това че на 29.05.2014г. е подписан договор за Евразия. От 01.01.2015г. вече ще има Евразийски съюз, първи държави са за сега Русия, Беларус и Казахстан. Прочети малко и за БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка)

    Коментиран от #4

  • 4 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Руснака":

    какво да четем ? я ми кажи една марка дето ти пазаруваш и ползваш извън сащ и ес.русия има икономика на страна от 3 тия свят с тази разлика че има ядрено оръжие.освен икономиката и инфраструктурата и обществото и са далече от тези на европа и сащ.съюзите дето споменаш са безпереспективни и безсмислени щото основните партньори на участниците са пак сащ и европа!китай и бразилия имат общо с русия ,колкото ние с тринидат и тобаго ,а икономиките им функционират и се развиват благодарение на лошия запад.провери кво е руско-китаиското салдо и го сравни с това на китай със сащ или китаи- ес,за бразлилия няма кво да проверяваш щото руско-бразилска търговия не знам дали въобще има!

    Коментиран от #5

  • 5 Руснака

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Десислава Димитрова":

    Деси разбирам че харесваш да ходиш по молове, но се бъркаш сериозно! Тези всички държави които изброяваш не са като преди 10-20 години да кажем. Просто настанете се удобно и гледайте шоуто! Повече нямам какво да кажа, вие ще видите и разберете.

    Коментиран от #6

  • 6 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Руснака":

    гледаме удобно,ти също гледай 2015 кво ще и се случи на руската икономика и кои в краина сметка ще и помогнат!жокер:няма да са страни от евразииския съюз нито китай!