Last news in Fakti

30 Декември, 2014 18:28 11 414 8

”Газпром” изкупи всички акции от ”Южен поток”

  • газпром-
  • южен поток-
  • акции

"Газпром" стана притежател на South Stream Transport, съобщи радио Гласът на Русия.

"Газпром" сключи споразумение с Eni, Wintershall и EDF за изкупуване на техните 50% акции на South Stream Transport B.V., се казва в съобщение на руската компания.

South Stream Transport B.V. е съвместна проектантска компания за морския участък на "Южен поток", предполаган за прокарване по дъното на Черно море. "Газпром" беше имал там 50% акции, италианската Eni – 20%, френската EDF и германската Wintershall Holding GmbH - по 15% всяка. Сега "Газпром" притежава 100% акции на компанията.

Във връзка с това, че получаването на разрешителни за "Южен поток" е трудно предсказуемо, а икономическите последици не се поддават на прогнозиране, участниците решиха да затворят проекта – така представител на Wintershall коментира продажбата на акциите.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ура

    0 0 Отговор
    И ще си го построят сами, за да лапат пак сами.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пенчо

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "ура":

    Няма да лапат нищо, света се контролира с пари - можеха да имат света, но затова трябва и акъл, сега една дълга иконмическа война ще ги стопи като свещи.
  • 4 Руския

    2 0 Отговор
    бат Пенчо четеш ли за БРИКС , Евразииски съюз или се топлиш на свещи .Русия както казваше Тато има повече елементи от Минделеевата таблица и ресурси повече от всички .Тях войни нито икономически , нито фактически не ги плаша!!!

    Коментиран от #5

  • 5 ГУЛАГ

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Руския":

    От много елементи не можаха да устискат и Рейгън ги фалира.После знаеш какво стана ПЕРЕСТРОЙКА.Геноцид на милиони това направиха там скапаните комуняги.Тази държава можеше да е рай ако не беше "товарищ" Ленин,Сталин и други такива изроди.
    И тяхната трагедия е като нашата.Политиците им не стават за нищо и народа страда въпреки огромния потенциал на нацията.

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Stanislav

    0 0 Отговор
    Uj proekta e sprqn a vBurgas si ni pristigat trabi i pristigat.....nishto ne moga da razbera..... sega tova e nqkvo novo 20...
  • 7 Змей Горянин

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ГУЛАГ":

    Русия повече от всички разбра що е то либерална и пазарна икономика и сега ще вземе мерки повече никой да не може да и диктува условия, било САЩ, била ЕС или някой друг. А ние с на.раните гащи ще гледаме и ще си изчезваме като нация, която бавно, но сигурно се претопява от цигани и турци.
    Продължавайте да хулите Русия, на нея и е през "Южния поток"!
  • 8 Васил Димчев

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ГУЛАГ":

    Кефя се кат слушам такива умни и интелигентни мнения. Ама май за 25 години не мръднахте и на ойта ве. Вземете научете нещо ново че вече и евроромите ви се смеят.