Last news in Fakti

22 Януари, 2015 14:54 1 343 0

„Газпром“ взе кредит от Intesa Sanpaolo

  • заем-
  • газпром-
  • intesa sanpaolo-
  • газ-
  • европа

Intesa Sanpaolo ще предостави на „Газпром“ кредит в размер €350 млн. Това става ясно от съобщение на руския енергиен монополист.

Той получава за първи път кредит от налагането на санкциите на ЕС и САЩ на Москва заради анексията на Крим. Кредитното споразумение е било утвърдено от двете компании на срещата им в Милано.

Делегацията на „Газпром“ е била водена от заместник-директора Андрей Круглов. От руския енергиен монополист не пропуснаха да уточнят, че това е първото кредитно споразумение с Intesa Sanpaolo Group, уточнява Ройтерс. В момента не се съобщават повече подробности за кредита.

Банковата група Intesa Sanpaolo беше създадена при сливането на Banca Intesa и IMI.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА