Last news in Fakti

7 Януари, 2015 09:35 6 469 9

Дюлгерова: Ще има раздвижване по "Южен поток"

  • нина дюлгерова-
  • южен поток-
  • раздвижване
Дюлгерова: Ще има раздвижване по "Южен поток" - 1
Снимка: БТА

В следващите месеци ще има раздвижване около проекта за газопровода "Южен поток". Това прогнозира енергийният експерт професор Нина Дюлгерова пред БНР:

Индикациите за това са както факта, че "Газпром" изкупи дяловете си в Черно море от своите акционери, но да не забравяме, че никой от тях не си продаде дяловете през териториите на трасето "Южен поток" .

Проектната компания продължава да съществува. Русия през следващите месеци, а също така и заинтересованите компании от Италия, Франция и Германия едва ли ще се откажат доброволно от това, което досега бяха вложили, от това, което може да се очаква, прогнозира Дюлгерова.

По думите й "Южен поток" е пред прага на реализацията, докато южният газов коридор трябва да мине през дългите и непредсказуеми като цяло перипетии както финансови, икономически и политически”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    1 0 Отговор
    Не се чудете а четете. ( И така ОТ 8-МИ ОКТОМВРИ СВЕТЪТА НА ЕНЕРГЕТИКАТА СЕ ПРОМЕНИ ТОТАЛНО.
    На 8-ми октомври 2014 г. Андреа Роси успешно защити пред международна научна комисия уред с големината на химикалка, който за месец създава 1,5 мегаватчаса топлина , което е един милион пъти повече от възможността на която и да е химическа реакция в този обем. ) Това е новото старо откритие за студен ядрен синтез.

    Коментиран от #2

  • 2 пипалот

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пламен Бакърджиев":

    колега само да подчертая че друг човек по рано през миналия век изобретява точно същата иновация и за радост на което се хвърлил от библиотека на високите етажи на американски небостъргач запомнете бе хора няма да ни оставят на мира нали трябва да се вземат пари и данъци ако става въпрос и двигател с въглеродно задвижване е измислен но истината е че хората които са на върха на нефтената и газовата индустрии никога няма да ни пуснат да си ползваме алтернативна енергия ние сме просто техните пионки
  • 3 smng

    0 0 Отговор
    Водород!

    Коментиран от #4

  • 4 VWandMercedes

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "smng":

    Или може би въглеводород :-) е имал предвид.
  • 5 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    ти що си мислиш че ако има ново откритие ,плодовете му няма да го берат пак същите дето днес печелят от петрола?на европа и америка им е писнало от шеихове и руснаци ако имаше алтернативен източник на енергия на достъпна цена нямаше да се инвестират милярди в алтернативните водни и вятърни централи с ниско кпд!дремe им на американските и европейски инвеститори, че абрамович ще фалира или шеиховете пак ще станат камилари!
  • 6 ВГЗ

    1 0 Отговор
    Сетила се е Мара да се побара. "Министъра" на външните работи се изкиха, че моралът на България не течал по тръбите на " ЩЮжен поток". А още еди от същият сорт главанак, каза че авторитета ни пред ЕС нараснал, след като се изцепихме срещу Русия. АМИ ПО КАКВИ ТРЪБИ ТЕЧЕ ЕВРОПЕЙСКИЯТ НИ АВТОРИТЕТ бе запартък и на кого е нужен? Къде си навирате сега този авторитет?
    Сега сами се натискате за потока. Да имаш акъла на баламурника, ама дето му иде от после!
    За ДЕСА-ПОЕТЕСА Димитрова. Деси не си в час скъпа, знаеш още че си шикалка в главата и трудно чуваш петела. Що не се направиш че някой те търси и да се скриеш по-дълбоко. Попитай маминка си, дали не си по рождение с "down syndrome" защото осезаемо се набива това чувство.

    Коментиран от #8

  • 7 гост

    0 0 Отговор
    чул ви господ
  • 8 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ВГЗ":

    страхотен пост,смислен и обективен.браво!!римите дето вкарваш те правят още по-оригинален ,ти си върха!
  • 9 Stefan Stefanov

    0 0 Отговор
    -Нинче,"Турски поток" имаш впредвид,нали?