Last news in Fakti

16 Януари, 2015 11:40 1 763 1

Schlumberger съкращава 9000 души заради евтиния петрол

  • schlumberger-
  • нефт-
  • петрол-
  • служители-
  • съкращаване

Ескалацията на безредиците в Либия и Ирак, но и международните санкции срещу Русия са довели до решението на водещата в света петролна компания Schlumberger да съкрати 9000 души. Допълнително положението се утежнява от очакванията в спад в проучванията и добива. Свиването на персонала ще доведе до намаляване на разходите с $296 млн.

Рестриктивната мярка се обяснява с падането на цените на черното злато на световните борси. За компанията работят около 120 000 в над 85 страни по света. Загубите от преструктурирането на компанията възлизат на над $800 млн.

От юни миналата година световните цени на петрола са паднала с над 55%. Сега основните сортове петрол – Брент и американския лек суров се търгуват под нива от $50 за барел.

Най-много служители Schlumberger има в Русия, където за компанията се трудят около 14 000 души.

През юли 2014 г. САЩ и ЕС въведоха ембарго върху доставките за Русия няколко видове оборудване предназначено за арктическо, дълбоководно и добива за шистов газ.

През септември компанията започна да прехвърля от Русия в други части по света част от инженерния си и мениджърския си екип.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    0 0 Отговор
    Е как така преди година петрола свършваше в света а сега изведнъж аджаба блика та се къса? Се ми се струва ,че това е било една голяма лъжа за печалба на милярди долари от един голям лъжец ама много голям лъжец, които видите ли е загрижен за енергина та ни независимост. Та в тоя ред на мисли питам какво става с другата независимост? или тоя същият лъжец не си е направил сметката,че от тая лъжа ще спечели и друг па може да стане и по силен от него. Лошото на тая работа е, че и при скъп бензин и ефтин пак ние ще ядем дървото