Last news in Fakti

19 Февруари, 2015 18:11 2 614 4

Руски газ потече към Донецк и Луганск

  • руски газ-
  • донецк-
  • луганск-
  • киев-
  • украйна-
  • потече-
  • доставките

Киев врътна кранчето и не възобнови доставките за размирните републики

Руски газ е започнал да постъпва в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики в Източна Украйна. Новината съобщи премиерът на ЛНР Генадий Ципкалов. „Подаването на газ започна в 16:25-16:45 по московско време", заяви той пред "Интерфакс".

Ципкалов по-рано бе съобщил, че ЛНР и ДНР, след прекратяването на доставките на газ от Киев, имат техническа готовност да го получават от Русия.

"У нас преминават две линии на газопровода "Ставропол-Москва". Първата може да се използва за доставки в ДНР, втората – в ЛНР“, обясни той и уточни, че денонощната потребност на двете народни републики от газ през зимния сезон е от порядъка на 12 млн. кубически метра - 5 млн. за Луганск и 7 млн. за Донецк, без да се отчитат нуждите на промишлеността.

Днес руският премиер Дмитрий Медведев поръча да се подготви предложение за изпращане на хуманитарна помощ, както и на газови доставки за нуждите на двете републики. "По решение на украинските власти на територията на редица населени пунктове не се доставя газ, независимо от призивите той да бъде пуснат“, заяви Медведев на днешното правителствено заседание. Във връзка с това той поръча Министерството на енергетиката и „Газпром“ да подготвят предложения за оказване на хуманитарна помощ във вид на газови доставки за нуждите на тези региони. При всички случаи, хората там не бива да измръзват, подчерта премиерът Медведев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гдгг

    0 0 Отговор
    мно ясно .... остава да не им пусне газ

    трябва да спре на украйна газта или д аи пуска колкото има договор с европа и да си я делят и да мръзнат като знаят много ...ама е човек Путин
  • 2 Хитър Пегър

    0 0 Отговор
    Браво на Москва.
  • 3 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    ето сега руския мир доиде и потекоха реки от водка и краставички по чешмите в донецк!след 10 години прекрасните резултаит ще са на лице. в донецк ще се снима филм за луната без използване на декори.напред путиновисти!

    Коментиран от #4

  • 4 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Десислава Димитрова":

    То май без декори лунни пейзажи започнаха да се появяват в киев.

    Каква човешка ненавист и злоба лъха от превратаджиите от киев и техните продажни поддръжници като десито. Хората в източна украйна бедстват заради киевската хунта и когато добрите хора се опитват по човешки да помогнат изродите бомбардират градове ,села, училища, детски градини, болници, мостове инфраструктура.
    Деси ти си единственната която реши че потрошенко не е олигарх и бонбоненият му бизнес бил тръгнал от нулата.

    Ти си уууникално т и кърти мнението ти че позорният ни президент плявалиев бил спечелил от честен бизнес а не от червени куфарчета.