27 Февруари, 2015 12:50 2 871 2

Съдят Шарън Стоун за стотици хиляди долари

  • шарън стоун-
  • съдят-
  • стотици хиляди долари-
  • протестна кампания-
  • еквадор-
  • mcsquared

Холивудската звезда трябвало да се включи в протестна кампания, но така и не се появила

Американската пиар-агенция MCSquared се е обърнала към съда с искане да задължи актрисата Шарън Стоун да върне парите, платени й за участие в кампанията против петролодобивния гигант Chevron в Еквадор. Според „Блумбърг“, през април 2014 г. холивудската звезда трябвало да се появи на свързани с кампанията събития, но не го направила, позовавайки се на здравословни проблеми.

MCSquared искат от Стоун и агентите й 352 хиляди долара. 275 хиляди от тях са хонорарът на актрисата, а още 77 420 – разходите, направени от пиар-агенцията, за да удовлетворят изискванията на звездата по организацията на пътуването, включително билети за самолет първа класа, луксозен хотел за нея и тримата й придружители, услугите на личен фризьор, гримьор, гидове и т.н.

Това не е първият скандал, свързан с компанията, обвинявана за замърсяването на околната среда в Еквадор. Демонстранти против Chevron през май миналата година получили по 85 долара за размахване на транспаранти и скандиране на лозунги. Те били наети от филмова компания в Лос Анджелис статисти, но така и не се изяснило кой е поръчител на акцията. MCSquared пък активно рекламирала протеста в Интернет.

По официални данни, правителството на Еквадор платило на MCSquared 6,4 млн. долара за организацията на международна кампания за очерняне на Chevron през 2013 г. Администрацията на президента на страната Рафаел Кореа обвинява петролния гигант за замърсяването на джунглите източно от Андите и иска многомилионна компенсация. Chevron, от своя страна, твърди, че отговорността за екологичното бедствие е на националната нефтодобивна компания на южноамериканската държава.

Фактът, че пиар-агенцията, ноета от Република Еквадор, се съди с Шарън Стоун за отказа й да участва в платеното от правителството й мероприятие, още веднъж доказва, че обвиненията срещу нас са чисто мошеничество, заявил е представител на Chevron.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ХУБАВА ЖЕНА
  • 2 КАЛДЪРМЪША

    0 0 Отговор
    УБАВА УБАВА ОГЪНАЛА ШАСИТО ВЕКИ