Last news in Fakti

15 Май, 2015 08:53 834 1

Китай влага $50 млрд. в Бразилия

  • бразилия-
  • китай-
  • инвестиции

Основната инвестиция ще бъде насочена към изграждане на железопътна линия, която да свързва Атлантическия бряг на Бразилия с тихоокеанското крайбрежие в Перу

 

Китай планира да вложи $50 млрд. в нови инфраструктурни проекти в Бразилия.

Спогодбата трябва бъде подписана при предстоящото посещение на делегация от Пекин в латиноамериканската страна.

Основната инвестиция ще бъде насочена към изграждане на железопътна линия, която да свързва Атлантическия бряг на Бразилия с тихоокеанското крайбрежие в Перу. Целта е да се намали стойността на бразилския износ за Китай.

Пекин иска да инвестира в разширяване на добива на желязна руда в латиноамериканската страната. Освен това се предвижда разширяване на производството на части за коли, енергия, пристанища и водни централи.

Освен Бразилия китайската делегация ще посети Колумбия, Перу и Чили. През януари китайският президен Си Дзинпин обяви, че инвестициите в Латинската Америка през следващите десет години ще достигнат $250 млрд.

Бразилия е разкъсвана от корупционен скандал, който допълнително нанесе удар по забавилата своя ръст местна икономика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо мраз

    0 0 Отговор
    Аз викам, че е крайно време Китай да вложи и у нас.
    Ние сме от бившият соц. лагер тоже!
    Дайте някой лев вложение и на нас - братя Китайци.
    Не идвайте тук само да продавате на Илиенци - инвестирайте в народа!