Last news in Fakti

31 Май, 2015 14:42 1 286 1

Фермери напират за европари

  • фермери-
  • европари-
  • напират-
  • програма за селските райони

Едва за половината заявления има пари

Заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев отчете голям интерес към новата ОП "Развитие на селските райони“. В предаването "Неделя 150" на БНР Грудев заяви, че от пускането на програмата от 14 април насам са подадени 2400 проекта, които са на обща стойност 1,1 млрд. лева.

От една страна, това е добре и показва интереса и възможностите за развитие на земеделието. От друга страна, администрацията трябва да отсее тези проекти, които следва да бъдат финансирани, тъй като бюджетът, с който ние разполагаме, е 300 млн. лева, частта, финансирана от Европейския съюз. Като добавим съфинансирането стават около 600 млн. лева, т.е ще можем да удовлетворим около половината от подадените заявления.

В края на месец юни ще бъде пусната и мярката "Млад фермер", добави Грудев:

С бюджет 35 млн. евро това, което трябва да знаят, е, че отново даваме абсолютен приоритет за стартиране на дейността на тези наши млади фермери, които ще се занимават отново с тези приоритетни сектори - животновъдство, производство на зеленчуци, производство на плодове и биологично производство.

Грудев каза още, че приоритетно до 2020 година ще бъдат одобрявани проекти в областта на животновъдството, овощарството, зеленчукопроизводството и отглеждането на биопродукти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В Г З

    0 0 Отговор
    САМО БАТ БОЙКО, ША УПРАИ ПОЛОЖЕНИЕТО.
    ДРУГ НЕ ММОЖЕ. САМО ТОЙ МОЖЕ.

    ЧРЕЗ ЗАЕМИ, ЗАЕЕМИ И ПАК ЗАЕМИ.

    АМА МАНДАЛОТО ША ЛОПНИ.

    РАБОТА Е НАИСТИНА - В Г З !