10 Юни, 2015 16:41 1 254 0

Китайска компания с интерес да произвежда оптични кабели у нас

  • китайска-
  • компания-
  • интерес-
  • произвежда-
  • оптични-
  • кабели

Китайската компания има 7 млрд. долара годишен оборот за миналата година

Китайската технологична компания „Хeнгтонг Оптик Илектрик” проявява интерес за инвестиции в България като част от стратегията си за експанзия на външните пазари. Това стана ясно на среща на ръководството на компанията със заместник-министъра на икономиката Любен Петров в Шанхай днес.

Вицепрезидентът на китайската компания Анмин Гао съобщи, че започват голям инвестиционен проект за Централна и Източна Европа, като България вече е в центъра на техния интерес, проучват се възможностите за основаване на съвместни предприятия.

От компанията заявиха по-конкретно интерес към развитието на оптична мрежа за високоскоростен Интернет в селските райони, както и в енергийни мрежи. Тъй като компанията използва българска суровина за производството на своите кабели, те проучват възможността да направят такъв завод у нас. Китайската компания има 7 млрд. долара годишен оборот за миналата година.

Любен Петров заяви, че е важно потенциалните партньори да получат достатъчно информация за възможностите на страната ни. Той запозна компанията с данъчната и инвестиционна среда в България, като посочи, че предлагаме редица облекчения за големи инвеститори. Той добави, че България насърчава развитието на индустриални зони, както и приоритетния проект София Тех Парк и покани компанията да се запознае с тези проекти.

Директорът на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев добави, че агенцията предоставя както сертификати за приоритетен клас инвеститори, така и допълнителни насърчителни мерки за инвестиции във високотехнологични сектори в общини с висока безработица.

Петров се срещна днес и с вицепрезидента на китайската компания China BBCA Group Corporation Хъ Уей. Компанията има интерес към търговия и преработка на селскостопанска продукция у нас, както и сътрудничество в научно-развойната дейност. Зам.-министърът на икономиката заяви, че компанията може да разчита на подкрепата на държавата за инвестиции в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА