Last news in Fakti

12 Юни, 2015 16:54 1 112 3

Стоян Мавродиев се срещна с представители на FED и SEC

  • стоян мавродиев-
  • срещна-
  • представители-
  • fed-
  • sec

Добрите практики при сътрудничеството между финансовите институции на България и САЩ за поддържането на финансовата стабилност бяха сред основните акценти на срещите на високо равнище

Добрите практики при сътрудничеството между финансовите институции на България и САЩ за поддържането на финансовата стабилност бяха сред основните акценти на срещите на високо равнище на председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев в американската столица Вашингтон.

В рамките на работното посещение председателят на българския финансов регулатор разговаря с представители на Федералния резерв (FED). Обект на дискусия бяха последиците от финансовата криза, както и ролята на банките в преодоляването й. Пред американските си колеги председателят на КФН Стоян Мавродиев представи българския и европейския опит в сферата на финансовия надзор, както и усилията за поддържане на финансова стабилност и развитие на глобалната икономика.

Размяната на информация за сключени сделки с финансови инструменти и движения по банкови сметки, блокирането на средства, събирането и обменът на данни за лица и компании, бяха сред темите на разговорите на Стоян Мавродиев в централния офис на Комисията за ценни книжа и фондови борси (SEC) във Вашингтон. По време на срещите бяха разгледани както общи въпроси, свързани с организацията и методологията на финансовия надзор, така и конкретни казуси, по които двата регулатора си сътрудничат активно.

Председателят на КФН и американските му колеги обсъдиха и надзорните действия, които могат да се предприемат по реда на меморандума на Международната организация на надзорните органи за ценни книжа (IOSCO), по който и КФН, и Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ са страни.

По време на разговорите Стоян Мавродиев и представителите на американската Комисия за ценни книжа и фондови борси още веднъж препотвърдиха готовността на двете институции да продължат успешното си и ефективно сътрудничество в процеса на установяване на интегритет и стабилност на финансовите пазари.

Визитата на председателя на КФН Стоян Мавродиев в САЩ продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даниел Димитров

    0 0 Отговор
    Ейй не те се спря г-н Мавродиев. Ти и твоите приятелчета Пеевски, Андон Георгиев, Митрев и т.н. Не се наядохте. Не ви ли е срам от това, което правите?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.