Last news in Fakti

8 Септември, 2011 15:39 1 921 0

Инвестиция за 51 млн. лв в Разград

  • амилум
Инвестиция за 51 млн. лв в Разград - 1
Архив

Нов цех за производство на кристална декстроза ще се строи в завода за преработка на царевица „Амилум“в Разград.

Инвестицията в бъдещите работни мощности ще струва 51 млн. лв. С помощта на цеха „Амилум България“ ще може да произвежда по 100 тона кристална декстроза дневно, с възможност за бъдещо увеличение до 300 тона дневно.

Новите мощности ще влязат в действие през декември 2012 година, но няма да изискват увеличение на количеството преработена суровина, защото става дума за продукти от висок клас, които носят по-голяма добавена стойност, обясни пред в. „Дневник“ Светлозар Караджов, председател на УС на „Амилум – България“.

Той уточни, че новите продукти, които ще се произвеждат в изграждащия се цех, ще отворят нови пазари за предприятието в ЕС и извън него и ще ни наредят сред 10-те най-големи преработвателни компании в хранително-вкусовата индустрия в България.

Заводът за царевични продукти в Разград беше първото българско предприятие, продадено през 1993 година на стратегически инвеститор. За 18 години в него бяха инвестирани 70 млн. евро, а капацитетът на производството му се повиши 4 пъти. През 2000 година белгийската групировка влезе в състава на английския концерн "Tate&Lyle", който е световен лидер в производството на захарни въглехидрати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА