28 Юни, 2015 14:01 3 132 6

Източиха банкоматите в гръцкия парламент

  • гърция-
  • парламент-
  • банкомат

Гръцките депутати, включително и тези от партия СИРИЗА, източиха всички налични пари в банкоматите, които се намират в и около сградата на парламента в Атина, съобщава изданието „Прото тема”. Източването на банкоматите от депутати и длъжностни лица започна веднага след като в нощта срещу 27 юни беше обявено за провеждането на референдум, на който гърците трябва да изразят мнението си за условията на финансовата помощ дадена от европейските кредитори.

На опашките пред банкоматите е имало не само депутати, но и граждани. По информация на местните средства за масова информация, в първата половина на съботния ден (27 юни) са били изтеглени около 400 млн. EUR.

Референдумът за икономическите мерки, които трябва да предприеме Гърция, е насрочен за 5 юли. Решението за неговото провеждане предизвика силно неодобрение от Брюксел. Във връзка с това на 27 юни министрите на финансите от еврозоната отказаха да продължат програмата за помощ на Гърция, която завършва на 30 юни. Те също така заявиха, че при възникналата ситуация няма възможност за продължаване на преговорите с Атина.

Със завършването на програмата по кредитиране на 30 юни, Атина няма да може да получи 7.2 млрд. EUR заем, който може да й бъде необходим за погасяване на част от дълговия заем на страната. С други думи в края на следващия месец гърците ще трябва да обявят дифолд, поради недостиг на средства. В този случай Гърция може да напусне еврозоната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2255

    0 0 Отговор
    Яли и пили без пари-така казват.
    Запомнете едно,
    накрая ние българите дето лягаме на всеки и дето спазваме дисциплината на ЕС-ще го отнесем .
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Възхищавате се на Русия,възхищавате се на Гърция,но няма да ви казвам да не ходите там защото съм сигурен ,че никога няма да го направите.И си припомнете думите на "мразения" Дянков:"до 5 г Гърция ще бъде несравнимо по-зле от България"...Между другото те почти минаха!

    Коментиран от #4

  • 3 Ефрейтор Швейк

    0 0 Отговор
    ..си бедняците много са зле завалиите щом и банкоматите в парламента им нямат пари.-Гърция Капут!!!
  • 4 999

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Не се възхищавам на никои а се срамувам че има такива българи като теб които продадохте държавата и унищожихте нацията.
  • 5 истината

    0 0 Отговор
    гърците ще ядат дървото - това е неизбежно, а ние си го ядем отдавна, щото сме прост, мързелив, поклоннически, овчи ........народ и си заслужаваме всичко! Гърците и ние не произвеждаме нищо, но те поне развиват туризъм в правилната посока, а и са лукави. Ние с бетономорието и селянията си даже сме по-добре от това, което заслужаваме.........
  • 6 баш комунисто

    0 0 Отговор
    много плачете бе комунета за гърци и за руснаци а уж сте българи ама май си носите по-2 паспорта у вас за всеки случай а?