Last news in Fakti

12 Септември, 2011 13:22 4 120 0

Еврото е бита карта

  • евро-
  • тим мартин-
  • jd wetherspoon

Единната европейска валута е икономически мираж. Причината за подобно твърдение е, че на еврото му липсват основите на дългосрочна сигурна валута. „Преди 11 години бях сред основните противници на еврото. То няма да оцелее, защото ако искате валута трябва да имате правителство”, казва Тим Мартин, председател на британската верига пъбове JD Wetherspoon. В исторически план е доказано, че валутите без правителства не могат да оцелеят.

„И днес някои казват, че с намесата на правителствата еврото може да оцелее. Не може да оцелее, то е бита карта, икономически мираж. Колкото повече пари се наливат и колкото повече време е необходимо на хората да осъзнаят, че неговия край е дошъл, толкова по-зле ще стават нещата,” добавя той пред агенция Ройтерс. Изказването му идва в деня, в който компанията му JD Wetherspoon отчете спад в печалбата от 1.9% за изминалата финансова година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА